ep archivo   valores del ibex 35 en la bolsa de madrid a 26 de abril de 2021 el operador de juego
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

L'IBEX 35 s'ha desmarcat de la resta de borses europees i ha pujat un 0,58%, fins als 9.305 punts. Els bancs mitjans (Bankinter, CaixaBank, Sabadell), Mapfre, Acciona Energía -que ha rebotat després de les últimes caigudes- i els valors del sector turístic (Meliá, IAG), han liderat les compres. La resta de grans borses europees han cedit posicions de forma moderada, però la borsa grega ha registrat fortíssims guanys després de l'aclaparador triomf dels conservadors a les eleccions parlamentàries d'aquest cap de setmana.

  • 11.362,80
  • 1,10%

El sostre de deute dels EUA continua sent el 'gran tema' actualment als mercats. Les negociacions per arribar a un acord continuen avui amb una trobada entre el president nord-americà, Joe Biden, i el president de la Cambra de Representants, el republicà Kevin McCarthy.

La secretària del Tresor dels EUA, Janet Yellen, ha dit aquest diumenge que les possibilitats que el país pugui pagar totes les factures a mitjans de juny són "bastant baixes", mentre que els economistes de Goldman Sachs estimen que, per al 8 o 9 de juny, el Departament del Tresor veurà caure els nivells d'efectiu per sota dels 30.000 milions de dòlars que ha assenyalat com a mínim per complir les obligacions federals que vencen.

L'agenda d'aquest dilluns inclou la publicació de la confiança del consumidor de la zona de l'euro que ha marcat -17,4 al maig, segons la dada preliminar (el consens esperava una recuperació lleugerament més gran fins a -17 des de -17,5).

Al pla empresarial, han destacat els resultats de Ryanair, que ha comunicat unes pèrdues de 154 milions d'euros al quart trimestre fiscal finalitzat el 31 de març, però un benefici net anual de 1.430 milions d'euros enfront d'unes pèrdues anuals de 355 milions d'euros, a causa de la "forta recuperació del trànsit a l'any fiscal, la millora de les tarifes, una base de costos líder al sector i unes avantatjoses cobertures de combustible". Aquests resultats podrien estar darrere del bon to borsari d'IAG.

A més, és notícia també Micron Technology, que cau a prop d'un 6% després que la Xina hagi vetat els seus xips perquè considera que poden representar un risc de seguretat nacional. Una altra protagonista negativa ha estat Meta, després de rebre una multa de 1.200 milions d'euros per incomplir les normes de privacitat de la Unió Europea (UE).

Es parla igualment del banc regional nord-americà PacWest, que puja després de vendre un paquet de préstecs immobiliaris per 2.600 milions de dòlars.

Al llarg de la setmana es publicaran els PMI manufacturers i serveis de la zona de l'euro, les actes de l'última reunió de la Reserva Federal i el PIB d'Alemanya. Així mateix, es coneixerà el PIB dels EUA dijous. Al costat del PCE de divendres a l'altra banda de l'Atlàntic, seran les referències més importants de la setmana.

"MANTÉ EL BO TO"

Mentrestant, l'IBEX 35 manté el bon to, indiquen els experts de Bolsamanía, després de tancar la setmana passada amb alces acumulades del 0,2% i de mostrar durant les darreres sessions un comportament calmat i un pols ferm.

"A curt termini creiem que podria mantenir la consolidació actual, encara que amb la vista posada en els màxims anuals que va dibuixar, al mes d'abril passat, als 9.539 punts", comenta César Nuez, analista tècnic de Bolsamanía i responsable de Trader Watch.

"Si aconsegueix superar aquests preus, és molt probable que puguem veure una extensió dels guanys fins al nivell dels 10.000 punts", afegeix.

El primer nivell de suport del selectiu es troba als 8.967 punts, mínims des del començament de maig. Si perdés aquests preus, podríem acabar veient un atac a la mitjana de 200 sessions, més o menys als 8.600 punts, comenta Nuez.

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia als 1,0811 dòlars (+0,08%). El petroli es recupera de les caigudes inicials. El Brent se situa als 75,67 dòlars (+0,1%) i el WTI, als 71,59 dòlars (+0,06%).

L'or cau un 0,2% (1.976 dòlars) i la plata cedeix un 0,6% (23,91 dòlars).

El bitcoin puja lleugerament un 0,06%, fins als 26.913 dòlars. L'ethereum repunta un 0,4%, fins als 1.817 dòlars.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys se situa al 3,70%.

Noticias relacionadas

contador