un avion boeing 737 de ryanair decolle de l aeroport de palma de majorque

L'aerolínia de baix cost Ryanair ha anunciat aquest dilluns els resultats del quart trimestre fiscal i de l'any complet finalitzats el 31 de març, amb unes pèrdues durant el trimestre de 154 milions d'euros, però un benefici net de 1.430 milions d'euros enfront dels números vermells de 355 milions de l'euros de l'exercici anterior afectat per la pandèmia.

La companyia ha precisat que aquests resultats es deuen "a la forta recuperació del trànsit a l'exercici, la millora de les tarifes, una base de costos líder al sector i unes avantatjoses cobertures de combustible".

Els ingressos totals de l'any fiscal van assolir els 10.780 milions d'euros, xifra que va suposar un augment del 124% enfront dels 4.800 milions de l'exercici fiscal previ.

El trànsit durant l'any fiscal va augmentar un 74%, fins a 168,6 milions de passatgers (+13% sobre el trànsit de l'exercici 2020). El factor d'ocupació es va situar al 93% enfront del 82% de l'exercici anterior

Les tarifes anuals van augmentar un 10% respecte als nivells anteriors a la Covid, i els costos unitaris sense combustible van caure fins als 31 euros.

BON ESTIU

La quota de mercat de Ryanair ha crescut "significativament" a la majoria dels mercats de la Unió Europea (UE), ja que l'exercici 2023 va operar el 116% de la seva capacitat anterior a la Covid, ha explicat la companyia.

Els augments més notables es van registrar a Itàlia (del 27% al 40%), Polònia (del 26% al 36%) i Irlanda (del 49% al 58%).

Ryanair ha anticipat que aquest estiu operarà "la programació més gran de la nostra història" (gairebé 2.500 rutes amb més de 3.000 vols diaris), aprofitant el restabliment del trànsit i els acords de creixement plurianuals negociats pels seus equips de noves rutes.

"Les reduccions estructurals de capacitat a la UE després de les nombroses fallides o reduccions de flota de les aerolínies europees durant la Covid, els alts preus del petroli (que dissuadeixen les aerolínies més febles i sense cobertura de riscos d'afegir capacitat), l'escassetat d'avions (nous i llogats) i la tornada dels visitants asiàtics i nord-americans a Europa (a causa de la gran fortalesa del dòlar) fan que, encara que la capacitat europea de curt recorregut segueixi per sota dels nivells anteriors a la Covid, la demanda sigui notablement sòlida. Les reserves anticipades i les tarifes aèries per a l'estiu són sòlides i seguim instant tots els clients que reservin amb antelació per evitar l'augment dels preus", ha explicat Ryanair.

La companyia ha afegit que el seu creixent avantatge en costos unitaris sobre tots els competidors, la cobertura de combustible, el sòlid balanç i la cartera de comandes d'avions de molt baix cost, així com la seva provada resistència operativa, "creen enormes oportunitats de creixement en els propers anys".

Noticias relacionadas

contador