ep la bolsa de madrid un dia despues de la celebracion de elecciones en estados unidos en madrid
Eduardo Parra - Europa Press
11.299,30
  • -63,50
  • -0,56%

L'IBEX ha avançat tot just un 0,09% durant la sessió d'avui (8.235 punts), amb Amadeus (-2,9%) i PharmaMar (-2,61%) com els pitjors valors i amb Grífols (+3,19%) i Repsol (+2,98%) com els millors.

Els inversors tenen l'atenció totalment posada en un acord sobre el Brexit entre el Regne Unit i la Unió Europea (UE). Hi ha optimisme i pessimisme a parts iguals i molts dubtes sobre el que podria passar finalment. Aquest dijous i divendres se celebra la cimera de la UE i la incertesa al respecte segueix en tot l'alt.

Aquesta nit el primer ministre britànic, Boris Johnson, té previst sopar amb la presidenta de la Comissió Europea, Ursula Von Der Leyen, per tractar de tornar a posar les converses en marxa, després que descarrilessin a finals de la setmana passada.

"Avui és un dia tranquil al front de les dades a l'escena internacional, amb el focus en el Brexit, la COVID-19 i la reunió del Consell de la UE que comença demà, centrada en la bretxa entre la UE i Hongria/Polònia. Macron i Merkel volen que les converses del Brexit es mantinguin fora de l'agenda de la reunió d'aquesta setmana", indiquen els experts de Danske Bank al seu informe diari.

Cal destacar que el Regne Unit ha anunciat aquest dimecres que suspendrà els aranzels imposats als EUA per suavitzar la disputa per les ajudes a Boeing i Airbus.

Pel que fa a les vacunes contra la COVID-19, els inversors també estan pendents de l'arrencada de la vacunació al Regne Unit aquest dimarts, sense oblidar que els resultats preliminars de la fase III de les proves clíniques publicades a la revista The Lancet han donat com a resultat que la vacuna d'Oxford i AstraZeneca té uns nivells de seguretat acceptables i és eficaç.

Pel que fa a la resta, la ministra Nadia Calviño ha explicat aquest dimecres al Congrés la posició del Govern respecte a la fusió de CaixaBank i Bankia. La ministra d'Afers Econòmics ha assegurat que augmentarà les possibilitats del FROB de recuperar les ajudes públiques i serà positiva per a l'estabilitat financera.

A més, també en l'àmbit empresarial, El Confidencial ha publicat avui que Siemens Gamesa investiga presumptes irregularitats internes a la seva filial de l'Índia. La companyia ha tancat el dia amb una caiguda del 1,52%. Pel que fa a les caigudes en Santander (-1,66%), el mateix mitjà publica que els pèrits del Banc d'Espanya conclouen que l'entitat càntabra va blanquejar diners d'espanyols en HSBC Suïssa.

A Àsia la sessió s'ha saldat amb pujades després de les alces vistes durant la passada jornada a Wall Street, amb l'S&P i Nasdaq marcant nous màxims històrics impulsats per l'esperança d'un nou paquet d'ajuda econòmica.

Finalment, cal destacar que el parlament i el senat italià han de ratificar aquest dimecres la reforma del Mecanisme Europeu d'Estabilitat (MEDE) que van acordar el desembre de l'any passat els ministres de Finances de l'Eurozona, una reforma que té l'objectiu que el MEDE tingui més poder en els futurs rescats i en la vigilància dels països. Diuen les cròniques que el primer ministre italià, Giuseppe Conte, s'hi juga l'obertura d'una profunda crisi al seu fràgil executiu en funció del que passi amb aquesta votació.

Noticias relacionadas

contador