ep la presidenta de banco santander ana patricia botin en la junta general de accionistas celebrada
EUROPA PRESS

La Fiscalia Anticorrupció està a punt d'acabar la investigació iniciada el 2015 sobre diversos directius de Banc Santander per presumpte blanqueig de capitals a Suïssa a través d'HSBC. Es tracta d'un assumpte relacionat amb la famosa 'Llista Falciani' i que està obert des de fa diversos anys.

  • 4,80€
  • -0,16%

Segons publica El Confidencial (EC), els pèrits del Banc d'Espanya que han analitzat la documentació "han conclòs que Banc Santander va col·laborar en el blanqueig i l'evasió de fons de desenes de clients espanyols d'HSBC Suïssa".

La publicació digital afegeix que "set directius i exdirectius de Santander estan imputats" en el cas, i que Santander "no està imputat com a persona jurídica", tot i que proporciona assistència legal als seus directius.

La Fiscalia Anticorrupció ha de decidir ara si segueix "endavant amb l'acusació que ha mantingut des d'un inici: una cooperació per blanqueig que afecta de moment alts càrrecs, però que podria arribar més lluny", segons indica (EC).

"Confiem en l'arxiu de la causa. El banc va actuar en tot moment correctament i segons les pràctiques i sistemes internacionals de les principals entitats financeres. Hem col·laborat amb la investigació al màxim, hem donat al jutjat tota la informació requerida. El grup sempre ha aplicat les millors pràctiques en sistemes de prevenció de blanqueig i dedica enormes recursos materials i humans per estar a l'avantguarda de les millors pràctiques en prevenció del blanqueig", han assenyalat fonts del Santander a EC.

Noticias relacionadas

contador