ep el presidente ejecutivo de telefonica jose maria alvarez-pallete durante la junta general de
TELEFÓNICA - Archivo

Barclays ha elevat un 8% la valoració de les accions de Telefónica, fins als 4,10 euros per acció des dels anteriors 3,80 euros per títol. Les accions de l'operadora de telecomunicacions avancen un 1%, fins als 3,81 euros.

  • 4,14€
  • 0,71%

Els analistes del banc britànic han reiterat el consell de mantenir el valor en cartera, en no considerar-lo una de les seves principals apostes del sector de cara a 2021 i anticipar un potencial alcista del 8% durant els propers dotze mesos.

De cara a 2021, Barclays anticipa que les 'telecos' més alcistes seran les que sorprenguin positivament amb els seus resultats i les que compten amb catalitzadors per operacions corporatives o per la monetització de les seves infraestructures.

I en base a aquestes premisses, els seus analistes han elevat la seva recomanació sobre Telenor a sobreponderar i han retallat el seu consell sobre KPN, Tele2 i Sunrise fins a mantenir.

A més de Telenor, les seves 'telecos' favorites per al proper any són Vodafone, BT i Telia "entre els operadors tradicionals de gran capitalització". I esmenten la filial alemanya de Telefónica (Telefónica Deutschland), Iliad i EKT "entre les empreses de mitjana capitalització"; i Cellnex i Intwit entre els operadors de torres.

D'altra banda, Telefónica serà protagonista perquè distribuirà pròximament el primer tram del seu dividend anual de 2020, que ha estat valorat en 0,194 euros bruts per acció. Els accionistes podran triar entre rebre-ho en efectiu o mitjançant accions, en proporció una acció nova per cada 18 antigues.

Noticias relacionadas

contador