caixabank bankia portada

Les fortes pujades que ha experimentat l'Ibex durant tot el dia després de l'anunci que CaixaBank i Bankia estan en converses per a una fusió s'han esgotat i durant els últims compassos s'ha girat cap al vermell, tant que ha tancat la jornada amb caigudes del 0,23%, una xifra que s'agreuja si s'analitza el còmput setmanal, el selectiu ha retrocedit un 2%. Un gir baixista que no ha afectat les entitats implicades que han avançat amb moltes ganes, especialment Bankia (+32,88%). També ho fan la resta, destacant Sabadell (+13,81%), Bankinter (+5,32), Unicaja (+13,24%) i Liberbank (+13,54%), a les quals es considera susceptibles a una operació d'aquest tipus.

  • 11.327,70
  • 0,25%

Més enllà d'aquesta notícia, avui els inversors mostren cautela (la resta d'índexs europeus cotitzen amb alces més moderades) després de les caigudes que s'estan vivint a Wall Street després que ahir tancar la seva pitjor jornada des de juny i dels descensos que s'han viscut a l'Àsia, que ha seguit aquest mal comportament a l'altre costat de l'Atlàntic. Així mateix, la macro ha estat protagonista, amb els EUA registrant la seva millor dada d'atur des de l'inici de la pandèmia.

D'altra banda, aquest divendres continua 'cuejant' aquesta crida del Govern dels EUA als seus governadors perquè estiguin llestos per distribuir el vaccí contra la Covid a partir de l'1 de novembre.

El Doctor Anthony Fauci, expert en malalties i conseller de la Casa Blanca, va dir que és molt poc probable que una companyia farmacèutica desenvolupi un vaccí d'aquí a finals d'octubre, però va reconèixer que no és impossible. Per part seva, la Unió Europea confia a tenir accés al primer vaccí contra el coronavirus de l'empresa britànica AstraZeneca en col·laboració amb la Universitat d'Oxford al novembre, segons van informar aquest dijous fonts de la institució.

Finalment, cal indicar que els inversors ja miren cap a la setmana que ve, quan se celebra una important reunió de política monetària del Banc Central Europeu (BCE). Una enquesta de Bloomberg entre analistes abans de la trobada va mostrar que no s'esperen canvis de política, però la majoria dels enquestats preveu un augment del PEPP (programa de compres d'emergència enfront de la pandèmia) de 350.000 milions d'euros, allargant-ho al segon semestre del pròxim any.

Cal recordar, finalment, que el dilluns 7 de setembre és festiu als EUA pel Dia del Treballador.

Noticias relacionadas

contador