ep imagenes de la bolsa de madrid donde el ibex 35 ha logrado terminar la jornada en verde con una
EUROPA PRESS

L'Ibex ha aconseguit tancar la setmana en verd, amb una revaloració del 2,2%. Aquest divendres, el selectiu espanyol s'ha apuntat un altre avanç del 0,64% i ha tancat a 7.136 punts. I ho ha fet gràcies a l'empenta dels seus bancs, entre els quals destaquen les pujades de Bankia (+5,6%) i el Santander (+3,5%).

  • 11.130,90
  • 1,34%

El mes d'agost, l'Ibex ha pujat més d'un 3%. Ha estat un mes marcat per les relacions entre la Xina i els EUA en bona part, però també per les notícies sobre els avanços en el vaccí contra la Covid-19 i per la preparació de les eleccions estatunidenques, que ja són a tocar.

Setembre serà el mes dels bancs centrals, amb la reunió del Banc Central Europeu (BCE) el dia 10 i amb la trobada de la Reserva Federal (Fed), els dies 15 i 16. De moment, Jerome Powell, president de la Fed, va oferir un avançament ahir des de Jackson Hole. Les idees principals de la seva compareixença són que els tipus d'interès seguiran baixos mínim fins a 2024 mentre que el banc central tindrà via lliure per a la inflació.

"El banquer central dels EUA va revelar plans d'ajustar la política d'inflació a un objectiu mitjà del 2%, enlloc d'un objectiu fix del 2%. La notícia no va ser una sorpresa, però va ser un desenvolupament interessant de totes maneres", explica David Madden, expert de CMC Markets a Londres.

Aquest divendres continua el simposi de Jackson Hole i el governador del Banc d'Anglaterra (BoE), Andrew Bailey, que parlarà cap a les 15:00 hora espanyola, serà la figura que se seguirà amb més atenció.

Amb tot, Wall Street va tancar aquest dijous amb signe mixt, amb alces moderades al Dow i l'S&P i caigudes al Nasdaq. Quant a l'Àsia, el Nikkei ha perdut posicions, mentre que s'han vist pujades a la resta d'índexs. Les últimes notícies són que el primer ministre japonès, Shinzo Abe, té intenció de deixar el càrrec.

Finalment, assenyalar que l'índex Gfk de clima de consum a Alemanya de setembre ha quedat en -1,8 comparat amb l'1,2 esperat i el -0,2 anterior. A Espanya, les vendes del comerç minorista pugen un 1,1% al juliol.

Noticias relacionadas

contador