ep senal en la calle que indica la bolsa en madrid cerrada hoy al publico despues de que el ibex 35
Eduardo Parra - Europa Press

L'Ibex va acabar la sessió d'ahir amb caigudes fortes i, després de molts vaivens aquest matí, finalment no ha pogut salvar la sessió i ha tancat amb una reculada del 0,07%, per sota dels 7.400 punts. Dues de les companyies més importants que han publicat resultats, Repsol (-1,17%) i Bankinter (+2,25%). També han destacat les pujades de Cellnex (+8,27%), que aquest dimecres va anunciar una ampliació de capital de 4.000 milions. Al Mercat Continu, Berkeley es dispara prop d'un 40%.

  • 11.072,50
  • -0,74%

Wall Street, per part seva, va acabar el dimecres en positiu mentre que a l'Àsia la jornada ha tingut un signe mixt. Després del tancament a l'altre costat de l'Atlàntic es van conèixer els resultats de Tesla, amb uns ingressos un 12% per sobre de l'esperat. La companyia de Elon Musk puja un 4% a l'after hours'. Microsoft també va publicar al tancament unes xifres que van superar l'esperat.

Els inversors segueixen molt preocupats per la situació de la pandèmia, especialment als EUA, per no parlar de les tensions entre les dues principals potències econòmiques del món.

CNBC publica que està previst que la tensió entre la Xina i els EUA s'acceleri, "trencant els llaços econòmics i obligant els inversors a reavaluar la seva visió dels mercats mundials". En aquest sentit, destaquen el tancament del consolat xinès de Houston per ordre dels EUA al·legant que és un pas necessari per protegir la propietat intel·lectual i les dades privades dels ciutadans. El 'South la Xina Morning Post' informa aquest dijous que la Xina tancarà el consolat dels EUA en Chengdu com a resposta, la qual cosa, de ser cert, sembla una resposta "bastant moderada", assenyalen els analistes de CMC Markets.

D'altra banda, les últimes notícies relacionades amb els avanços mèdics parlen de l'acord al qual ha arribat EUA per fabricar i distribuir milions de dosis de la vacuna de Pfizer i BioNTech. Els EUA pagarà a les companyies 1.950 milions.

Al mercat de matèries primeres, l'or està a punt d'atacar els seus màxims històrics mentre que, només en aquesta setmana, la plata ha pujat un 18%, fins als seus nivells més alts des d'octubre de 2013. "L'augment de la tensió geopolítica entre els EUA i la Xina probablement també està ajudant a aquest comportament", escriu Michael Hewson, director d'anàlisi de CMC Markets a Londres.

En el calendari de dades macro, avui s'han publicat les sol·licituds setmanals de desocupació a l'altre costat de l'Atlàntic, que s'esperava que augmentessin 1,3 milions. Finalment, la dada ha escalat fins als 1,4 milions, pitjor de l'esperat.

Noticias relacionadas

contador