ep exterior del palacio de la bolsa a 21 de octubre de 2021 en madrid espana el ibex 35 amanece este
Marta Fernández Jara - Europa Press

L'Ibex 35 baixa un 0,2%, fins a 8,667 punts. Els inversors es mantenen molt pendents de si l'optimisme que regna en uns mercats que cavalquen el ral·li de Nadal continuarà bombant les compres en el selectiu, que mira fixament als 8.840 punts com a objectiu de curt termini. L'avanç d'un 7% des dels mínims del 20 de desembre fa pensar en els 9.100 punts com a destí final, tal com indica l'anàlisi tècnica, mentre les notícies al voltant de *Ómicron i de les restriccions pels contagis són un altre dels motors de la volatilitat en les bosses.

  • 11.154,60
  • 1,56%
  • 113,06€
  • 1,73%

Els valors que més pugen, malgrat de manera moderada, són Merlin Properties, PharmaMar i IAG, mentre que els títols que més cauen són Grifols i Repsol.

Els inversors es posicionen davant una altra jornada de baixos volums en la qual tot pot ocórrer i amb un sentiment del mercat mixt per l'augment de contagis a tot el món. “Els inversors han de tenir en compte que, en els pròxims mesos, la forma en què els països responguin al creixent nombre de casos de coronavirus serà probablement el principal motor de la volatilitat dels mercats borsaris”, comenta Naeem Aslam, cap d'anàlisi de AvaTrade.

els Estats Units ha notificat més de 4,1 milions de casos de Covid-19 al desembre, xifra molt superior als 2,54 milions del mes passat, però el Centre de Control de Malalties (CDC) ha reduït el seu període d'aïllament recomanat de 10 a 5 dies per als pacients que no semblen presentar símptomes de Covid-19, una mesura que també està estudiant Espanya.

A més, un nou estudi a Sud-àfrica mostra que Ómicron presenta un menor risc d'hospitalització i malaltia greu, al mateix temps que sembla protegir enfront del contagi del cep Delta. Els experts asseguren que els inversors continuaran sospesant totes aquestes informacions, al costat de l'enduriment de la política monetària dels bancs centrals, més la duresa de les restriccions, que apunten a no ser tan severes com fa mesos, la qual cosa convida a la confiança que la recuperació econòmica seguirà el seu curs.

De fet, “a mesura que la dinàmica del mercat canvia, les estratègies dels inversors s'allunyen dels valors especulatius i d'alt creixement i s'orienten cap a valors més vinculats al creixement econòmic”, explica Aslam. “Aquest fenomen pot ajudar a explicar per què les accions tecnològiques i les *criptomonedas han sofert en les últimes setmanes”, agrega.

Tot l'anterior es completarà aquesta jornada amb les escasses referències macroeconòmiques. A Europa es publicaran poques dades, mentre que als EUA es coneixeran els inventaris de negoci dels EUA.

A Àsia, els parquets regionals han deixat signe mixt, amb caigudes per als índexs nipons i xinesos, mentre que la borsa australiana ha deixat pujades en el seu primer dia de cotització de la setmana, després de les vacances del dilluns i dimarts.

ALTRES MERCATS

El barril Brent puja un 0,3% fins a 79,18 dòlars

El barril West Texas puja un 0,2% fins a 76,13 dòlars

L'unça d'or cau un 0,25% fins a 1.806 dòlars

L'unça de plata, plana en 23,12 dòlars

L'euro/dòlar, pla en 1,13 dòlars

El bitcoin cau un 0,1% fins a 47.800 dòlars

Noticias relacionadas

contador