ep el ibex 35 ha iniciado la sesion de este lunes con una caida del 7 34 aunque luego se ha ido
Marta Fernández Jara - Europa Press

L'Ibex 35 reconquesta els 7.000 punts, ajudat a pujar per la sectorial bancari, que puja més del 2%, després que la setmana passada fos qui llastrés al selectiu. En altres notícies, les borses europees també pugen, enmig de les tensions entre la Xina i els EUA per la guerra tecnològica entre totes dues potències. Els parquets del Vell Continent tractaran de sacsejar-se aquests esdeveniments, igual que el conflicte legislatiu que es gesta a Washington, després de les ordres executives del president dels EUA, Donald Trump, per a ampliar les ajudes contra la pandèmia.

  • 11.124,80
  • 1,28%

Els quatre decrets contemplen una prestació addicional als aturats, un retard en el pagament d'impostos sobre les nòmines, una moratòria en la devolució dels préstecs estudiantils i una paralització dels desnonaments d'habitatges federals. No obstant això, els demòcrates qüestionen la constitucionalitat de tal acció.

En el pla empresarial, Banc Sabadell i CaixaBank són els valors que més pugen de l'Ibex, amb alces de més del 3%, igual que la resta d'entitats bancàries del selectiu, que tiren del carro en aquesta arrencada setmanal. Meliá també es dispara un 3%. En el terreny negatiu,Cellnex, Grifols i Endesa es deixen un 0,5% de mitjana.

En el Mercat Continu, destaquen de nou els forts guanys de Liberbank, que es dispara un 15% i estén el fort ral·li després de l'entrada de Bank of America en la seva capital. A més, Unicaja avança un 6% en ser un dels candidats a fusionar-se amb el banc asturià.

Aquesta setmana encara cuegen alguns resultats, com per exemple, Aramco, que ha guanyat un 73% menys entre abril i juny, però ja veu senyals de recuperació. A Espanya, Els inversors seguiran molt pendents dels grans de l'Ibex, com Telefónica i BBVA i dels valors turístics, que van viure gran volatilitat la setmana passada. En qualsevol cas, "el nostre selectiu no pot, no té força. I el que és pitjor, cada vegada menys", assenyala José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"Mentre tenim a molts índexs de pes com el Dax i el S&P 500 prop dels màxims anuals (i històrics) nosaltres hem rebotat, al tick, fins al 50% d'ajust/reculada de la caiguda prèvia i des d'aquí ens estem desinflant", prossegueix. La banca està sent el principal culpable de l'últim tram correctiu "i ja sabem que sense ells no podem arribar molt lluny", comenta l'expert.

"La perforació del suport de curt termini que teníem en els 7.060 punts (ara resistència) ha fet mal i si res ho remeia no podem descartar una volta als mínims anuals en els 5.814 punts", agrega. "Des dels màxims del rebot (8.000) ens trobem construint màxims i mínims decreixents. I així no es puja".

Noticias relacionadas

contador