ep vision general del interior del palacio de la bolsa de madrid espana a 22 de septiembre de 2020
Eduardo Parra - Europa Press

L'Ibex no ha estat capaç d'estendre el ral·li d'aquest dilluns i ha cedit un 1,15% pressionat pels bancs. Els experts parlen de "sentiment positiu a la renda variable global", però reconeixen que el que va succeir durant la sessió d'ahir en els índexs va ser "una mica estrany". El selectiu espanyol ha estat el més baixista del Vell Continent.

  • 11.074,60
  • -0,33%

Les financeres espanyoles han copat els últims llocs de la taula amb importants caigudes. Bankinter, la més baixista, s'ha deixat un 5,35%. Un 4,67% Sabadell, un 4% CaixaBank, prop d'un 3,8% Santander i un 3,5% Bankia. BBVA ha estat la que menys ha retrocedit, un 2,22%.

"El sentiment alcista d'aquest dilluns va ser una mica estrany atès que no va haver-hi cap notícia en particular que disparés les compres. De fet, algunes de les notícies eren negatives. La situació respecte a la pandèmia continua sent preocupant. A més, les relacions de la Xina i els EUA van sofrir un altre revés després que l'administració Trump imposés restriccions comercials més severes a l'empresa xinesa SMIC", reconeix David Madden, analista de CMC Markets.

Les morts mundials per Covid han arribat ja a la xifra d'un milió, encara que la dificultat per a quantificar els casos significa que el nombre real de víctimes pot ser molt més alt. Als EUA estan apareixent nous senyals d'alerta, subratlla Bloomberg aquest dimarts, ja que el nombre de persones hospitalitzades pel virus s'ha estabilitzat en l'última setmana després d'un descens constant des de finals de juliol, mentre que la taxa de mortalitat ha estat lleugerament superior que la mitjana recent.

Les pròximes eleccions als Estats Units ocupen ja bona part de l'atenció dels inversors. Als Estats Units, la campanya arriba a un punt culminant aquesta nit amb el primer debat presidencial. Segons les enquestes, l'oponent demòcrata Joe Biden continua sent el favorit, però per molt poc. Donald Trump arriba 'tocat' a aquesta trobada després de les última informacions, publicades per 'The New York Times', que indiquen que ha estat evadint impostos durant anys.

En el pla macro, avui s'ha publicat l'IPC d'Espanya, que puja una dècima al setembre, fins al -0,4%. Per part seva, les vendes minoristes del nostre país van repuntar a l'agost, encara que continuen caient un 4,6% interanual. També es coneixerà l'IPC d'Alemanya i parlaran personalitats importants (membres de la Fed i el governador del Banc d'Anglaterra, Andrew Bailey).

En l'àmbit empresarial, és notícia Bankia, després de l'absolució dels 34 acusats per la seva sortida a borsa.

D'altra banda, les negociacions sobre el Brexit es reprenen aquest dimarts a Brussel·les. Els analistes de Danske Bank diuen que, encara que no esperen grans avanços aquesta setmana, les dues parts poden accelerar les negociacions abans de la cimera de la Unió Europea (UE) dels dies 15 i 16 d'octubre.

Finalment, quant a l'aspecte tècnic de l'Ibex, la forta pujada del 2,5% de la sessió passada va fer que tanqués per sobre de la resistència dels 6.781 punts. Els experts de Bolsamanía assenyalen que cal estar atents a la confirmació de l'inici del rebot, amb un primer objectiu de pujada en els 6.929 punts, màxims del buit baixista de fa just una setmana. "No pensarem en una millora més sòlida del seu aspecte tècnic mentre que es mantingui cotitzant per sota dels 7.100 punts", afegeixen.

Noticias relacionadas

contador