ep donald trump presidente de eeuu
Daniel Mears/TNS via ZUMA Wire/d / DPA - Archivo

Donald Trump va pagar 750 dòlars en l'impost de la renda de 2016, l'any que va arribar a la presidència dels Estats Units, segons una recerca del diari The New York Times. En el seu primer any a la Casa Blanca, va pagar la mateixa quantitat irrisòria de 750 dòlars.

En un article titulat 'Els registres ocults durant molt de temps mostren les pèrdues cròniques i els anys d'evasió fiscal de Trump', el rotatiu novaiorquès destapa l'entramat muntat pel dirigent durant els últims 15 anys per a no pagar al fisc.

La recerca es publica just abans de les eleccions presidencials als Estats Units que tindran lloc el 3 de novembre; i se centra en un dels aspectes més foscos de Trump, que s'ha negat a publicar les seves declaracions d'impostos, tal com havien fet anteriorment tots els presidents de l'època moderna.

Al juliol, el Tribunal Suprem dels EUA va sol·licitar a Trump que lliurés totes les seves declaracions d'hisenda i registres financers a la fiscalia de Nova York. Segons el Times, Trump "no va pagar cap impost sobre la renda en 10 dels últims 15 anys, en gran part perquè "va justificar haver perdut molt més diners del que guanyava".

Les recerques sobre les pràctiques comptables del milionari no són noves: el 2016 ja van ser revelades algunes dels seus sospitosos ardits per a regatejar als recaptadors.

Ara, quan a penes queda un mes per a les eleccions, el Times ha publicat una investigació en la qual assenyala que les finances personals del president "estan sota pressió, assetjades per pèrdues i centenars de milions de dòlars en deutes que venceran i que ell personalment ha garantit".

Per part seva, Trump, fidel al seu estil, ha qualificat de 'fake news' (notícia falsa) la informació publicada, cosa que sempre fa quan alguna notícia posa en dubte el seu comportament.

Tot això a l'espera del primer debat presidencial que se celebrarà aquest dimecres entre el president i el candidat demòcrata, Joe Biden; i en un clima de crispació creixent de cara als comicis de novembre, que està augmentant el temor dels inversors a un resultat cada vegada més incert.

Noticias relacionadas

contador