ep donald trump
Contacto

L'Ibex modera els guanys a aquestes hores (+ 0,36%) a causa de les caigudes a Santander, BBVA o Telefónica. La resta de borses europees pugen amb més força (l'FTSE 100 està tancat), amb el Dax marcant nous màxims històrics (+1,4%). Tot això després de l'acord de l'Brexit arribat 'in extremis' la setmana passada i després que el que president sortint dels Estats Units, Donald Trump, hagi signat finalment aquest diumenge el paquet d'ajudes a la pandèmia d'uns 900.000 milions de dòlars, posant així fi a dies de negatives a acceptar l'acord assolit entre republicans i demòcrates. Aquest 'sí' de Trump suposarà en la pràctica la arribat de els diners que tant necessiten les empreses i els ciutadans i evitarà el tancament de govern federal.

  • 11.082,30
  • -0,65%

La signatura, que ha tingut lloc a la seva residència privada de Florida, s'ha produït enmig de les creixents crítiques sobre les seves demandes. Donald Trump havia demanat que els xecs d'ajudes a les ciutadans passessin a ser de 2.000 dòlars en lloc de 600 dòlars, a sar que el projecte de llei ja havia estat aprovat per la Cambra de Representants i el Senat.

Les places europees opten així per les pujades mentre que a Àsia s'ha viscut una jornada de moviments moderats i mixtos, amb un altre nou patacada d'Alibaba. La companyia ha comunicat que ampliarà el seu programa de recompra d'accions, una decisió que es produeix després que els seus títols s'hagin desplomat en les últimes jornades després de l'anunci de les autoritats xineses de posar en marxa una investigació antimonopoli sobre la companyia.

La setmana serà també atípica a les borses, com la passada. Dijous, 31 de desembre, l'Ibex i les principals places europees obren només fins a la mitja sessió (14 hores), mentre que Wall Street operarà en el seu horari normal. Divendres, 1 de gener, tots els mercats, incloent renda variable, fixa, futurs i opcions, romandran tancats per Any Nou.

Per la resta, els inversors segueixen pendents de l'procés de vacunació contra el Covid a tot el món. Pfizer ha anunciat que retarda a dimarts la pròxima entrega de vacunes a Espanya prevista per a aquest dilluns.

Pel que fa a l'agenda de la sessió, escasses referències. A Espanya, les vendes al detall cedeixen un 0,8% al novembre i amplien la seva caiguda anual a l'5,8%.

Noticias relacionadas

contador