brokercbtecnologia

L'Ibex s'ha acomiadat de setembre amb una reculada del 3,4%, i això que ha aconseguit salvar la sessió del dimecres, i ha tancat pla. El selectiu ha tingut un mes complicat, marcat per una manera d'actuar dels bancs centrals que no ha convençut a ningú, per l'augment dels rebrots de coronavirus a tot el món i per les tensions entre la Xina i els Estats Units a través de sancions al sector tecnològic.

  • 11.074,60
  • -0,33%

L'índex espanyol, i la resta de places mundials, ja miren vers les eleccions presidencials del 3 de novembre als EUA, que sens dubte seran el principal assumpte de l'octubre. De moment, el debat d'anit entre Donald Trump i Joe Biden es va saldar sense un guanyador clar i amb molts insults i interrupcions, segons Reuters. Biden té avantatge a les enquestes nacionals, però amb resultats més ajustats per Estats, de manera que tot pot passar.

"El primer debat entre el president Trump i Joe Biden no ha deixat missatges clars, amb tots dos interrompent-se i insultant-se mútuament", comenten els experts de Danske Bank.

"L'esdeveniment ha estat descrit per alguns com a 'caòtic', amb tots dos candidats interrompent-se regularment. El senyor Biden va atacar el líder dels Estats Units per la seva gestió de la pandèmia, mentre que el senyor Trump va qüestionar la capacitat dels candidats demòcrates d'haver-ho fet millor en aquestes circumstàncies. Donald Trump no va confirmar que deixarà la Casa Blanca pacíficament si perd les eleccions perquè diu que sospita del vot per correu", explica David Madden, analista de CMC Markets a Londres.

En el pla macro, aquesta matinada la Xina ha publicat el PMI Caixin manufacturer de setembre. La lectura va ser de 53, amb l'estimació del consens de 53,1. L'informe oficial del PMI manufacturer de setembre va ser de 51,5, una lleugera millora respecte al 51 d'agost i una previsió de 51,2.

Cal recordar que la lectura de l'IPC d'Alemanya de setembre que es va publicar aquest dimarts va ser de -0,4%, la més baixa des de 2015. A més, Andrew Bailey, governador del Banc d'Anglaterra, va dir que l'evidència respecte als tipus d'interès negatius és mixta, la qual cosa sembla que deixa oberta l'opció d'anar per aquesta via en algun moment. El sistema bancari britànic està sota pressió a causa dels estrets marges de préstec i el risc que els deutes incobrables augmentin a causa de la pandèmia. "Si els tipus es tornen negatius, és probable que això causi més dolor a un sector en tensió", adverteix CMC Markets.

Finalment, aquest dimecres s'ha conegut l'informe d'ocupació elaborat i publicat per la consultora ADP per tornar a prendre el pols al mercat laboral dels EUA. Segons aquesta consultora, el sector privat americà va crear 749.000 ocupacions el mes passat, per sobre dels 650.000 anticipats pel consens. A més, la dada d'agost s'ha revisat a l'alça a 481.000 des de 428.000.

Noticias relacionadas

contador