ep fachada del edificio de la bolsa en madrid que aparece hoy cerrado al publico despues de que el
Eduardo Parra - Europa Press

LIbex ha caigut un 0,9% aquest dilluns, tancant a 7.090 punts, pressionat pels valors del sector turístic. Meliá (-7,76%), IAG (-5,61%), Aena (-3,92%), Amadeus (-2,31%) han retrocedit després de l'advertiment del Govern alemany pel repunt dels casos de coronavirus a Espanya. Tots els touroperadors alemanys han decidit cancel·lar des d'aquest dissabte els seus viatges organitzats a les Illes Balears, cosa que suposa més problemes per a un sector ja molt castigat.

  • 11.362,80
  • 1,10%

Així arrenca la tercera setmana del mes d'agost. Les cròniques internacionals destaquen que les tensions entre la Xina i els Estats Units pesen també sobre els mercats. Cal recordar que el president dels EUA, Donald Trump, va emetre una ordre executiva aquest divendres que obliga a l'empresa xinesa ByteDance a vendre o a desfer-se del seu negoci de TikTok abans d'un termini de 90 dies. En aquesta ordre, Trump diu que existeixen "proves creïbles" que ByteDance "podria prendre mesures que amenacen amb perjudicar la seguretat nacional dels Estats Units".

Mentrestant, Reuters va informar durant el cap de setmana que la revisió de l'acord comercial entre els EUA i la Xina, inicialment fixada per dissabte, s'ha posposat sense que s'acordés una nova data, citant fonts familiaritzades amb els plans. Les fonts van dir a Reuters que el retard es devia a conflictes de programació, i a deixar temps perquè es facin més compres xineses d'exportacions estatunidenques.

Amb tot, les borses asiàtiques han viscut una sessió mixta, amb alces a les places xineses -CanSino s'ha disparat després que el Govern li hagi concedit la primera patent d'un vaccí de la Covid-19- i pèrdues al Nikkei després que la taxa anual de l'economia del Japó hagi reflectit una contracció del 27,8% durant el trimestre abril-juny, la pitjor dada de la qual es té registre, per l'efecte que la pandèmia del coronavirus ha tingut sobre el consum i el comerç, segons xifres governamentals publicades aquest dilluns.

La pandèmia de coronavirus continua dominant l'atenció dels inversors a mesura que augmenten els casos i es detecten nous brots arreu del món. El diumenge es va anunciar que la primera ministra de Nova Zelanda Jacinda Ardern ha retardat les eleccions, que s'havien de celebrar a mitjan setembre; ara tindran lloc quatre setmanes després, a causa del rebrot del virus a Auckland.

Aquest dilluns no hi ha al calendari cap resultat empresarial especialment destacat ni tampoc dades macro de rellevància.

Noticias relacionadas

contador