ep bandera de japon
EUROPA PRESS - Archivo

L'Àsia tanca en verd gràcies a la Xina. Les borses del gegant han pujat gràcies a CanSino que, al seu torn, ha celebrat l'obtenció de la patent per a la seva vacuna contra el coronavirus atorgada pel govern de Xi Jinping. El seu ral·li del 6,6% ha eclipsat el Japó i la històrica contracció de la seva economia.

  • 38.385,73
  • 0,08%

El Japó ha registrat una contracció d'un 27,8% interanual durant el trimestre que va d'abril a juny, segons les dades publicades pel govern del país aquest dilluns.

Aquesta contracció és la més forta registrada pel Japó fins ara, com assenyalen des de l'agència Reuters. Les primeres previsions anticipaven una contracció d'un 27,2% que finalment s'ha quedat curta. En conseqüència, el Nikkei ha caigut un 0,9% i el Topix un 0,6%.

A la Xina, els compostos de Shangai i Shenzen han avançat un 2% i un 1,8%, respectivament. A Hong Kong, l'índex Hang Seng ha tancat amb una altra pujada del 1,28%. A Austràlia, l'ASX 200 ha tancat amb pèrdues d'un 0,71% i el MSCI Asia, que exclou al Japó, ha avançat un 0,45% aquest dilluns.

Noticias relacionadas

contador