ep valores del ibex en el palacio de la bolsa de madrid
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

L'Ibex i la resta de places europees aposten per l'extensió de les alces aquest dimarts, quan queden dos dies per al cap d'any. Wall Street es va decantar aquest dilluns per les pujades, igual que els índexs del Vell Continent, després que Donald Trump decidís finalment donar el seu suport al pla d'estímuls, però amb la condició que els xecs d'ajudes als ciutadans passessin a ser de 2.000 dòlars en lloc dels 600 dòlars aprovats inicialment.

  • 11.299,30
  • -0,56%

La Cambra de Representants dels EUA va votar aquest dilluns a favor d'aquest augment de la segona ronda de pagaments directes federals a 2.000 dòlars per 275 vots a favor i 134 en contra. Ara tot queda en mans del Senat. Un portaveu del líder de la majoria al Senat, Mitch McConnell, no va respondre immediatament a la petició de comentar si el Senat votaria el projecte aprovat per la Cambra, informa CNBC. En una declaració del diumenge, aplaudint la decisió de Trump d'aprovar el pla d'ajuda, McConnell no va esmentar cap pla per a votar sobre un increment de pagaments.

També a l'altre costat de l'Atlàntic, és notícia que l'Administració de Donald Trump ha enfortit aquest dilluns l'ordre executiva que prohibeix als inversors estatunidencs comprar valors d'empreses xineses suposadament controlades per militars xinesos. El Departament del Tresor ha publicat una guia que aclareix que l'ordre executiva, publicada al novembre, s'aplicarà als fons cotitzats en borsa i als fons d'índexs, així com a les subsidiàries d'empreses xineses designades com a propietat o controlades per l'exèrcit xinès.

D'altra banda, la UE i la Xina estan a punt de consensuar un gran acord d'inversió que fixarà les regles del joc de les relacions comercials de totes dues potències econòmiques enmig de les reticències de Joe Biden. L'acord podria tancar-se aquesta mateixa setmana.

Amb tot, els índexs europeus opten pels avanços mentre que els futurs estatunidencs vénen amb alces del 0,4% de mitjana. Mentrestant, Àsia ha viscut una jornada amb un predomini clar dels números verds, amb Tòquio marcant màxims des de 1990 (+2,6%).

L'agenda d'aquest dimarts inclou, entre altres coses, la compareixença a Espanya del president del Govern, Pedro Sánchez, per a fer balanç de l'any. A més, en el pla empresarial, Unicaja i Liberbank reuneixen els seus consells per a, previsiblement, aprovar la seva fusió, i MásMóvil celebra junta extraordinària en la qual s'analitzarà la proposta del consell d'adquirir les accions que actualment segueixen en mans d'accionistes minoritaris al mateix preu de 22,5 euros ofert en la recent OPA.

Quant a l'aspecte tècnic de l'Ibex, el selectiu intenta deixar enrere el nivell dels 8.200. Els experts de Bolsamanía expliquen que cal estar atents a aquests preus ja que, si els supera, podríem acabar veient una extensió dels guanys fins a la resistència clau dels 8.322 punts. "Si aconseguís superar aquests preus podríem acabar assistint una extensió de les alces fins al nivell dels 8.639 punts. El primer nivell de suport es troba en els 7.663 punts", explica César Nuez, analista de *Bolsamanía i responsable de Trader Watch.

Noticias relacionadas

contador