ep un hombre senala los paneles de valores del ibex 35 en el palacio de la bolsa de madrid a 26 de
Marta Fernández Jara - Europa Press

Vendes moderades per a l'Ibex 35 (-0,1%; 8.264 punts), després de les pujades del dilluns. El selectiu espanyol va registrar un avanç superior a l'1% i va deixar la resistència dels 8.173 punts en el retrovisor. Així, l'anàlisi tècnica apunta al fet que el rebot de curt termini pot portar-li fins als 8.374 enters.

  • 10.983,70
  • -0,40%

Wall Street va tancar amb signe mixt, amb pressió baixista per al sector tecnològic després de l'avís de Nvidia que incomplirà les seves previsions en el segon trimestre. No obstant això, els futurs anticipen guanys moderats, a l'espera de la dada clau d'inflació als EUA, que es publicarà aquest dimecres.

"L'opinió generalitzada sembla qualificar la fortalesa actual dels mercats de renda variable com un repunt del mercat baixista amb un recorregut a l'alça limitat, mentre que també hi ha els qui pensen que ja s'ha aconseguit construir un sòl en les caigudes de mesos anteriors", comenta Michael Hewson, analista de CMC Markets.

Assenyala l'expert que "encara que és temptador creure en la idea que hem vist els mínims de l'any, cap de les accions dels preus fins ara serveix per a donar suport a aquesta conclusió". "Els mercats de renda variable de tots dos costats de l'Atlàntic segueixen en una tendència baixista des dels seus màxims de gener, i l'avís de beneficis de Nvidia no fa més que subratllar els reptes als quals s'enfronta, no sols el sector tecnològic, sinó l'economia mundial en general", subratlla Hewson.

Per part seva, les borses del continent asiàtic han estat les primeres a deixar notar l'ànim desinflat dels inversors al qual fa al·lusió l'analista i llancen signe mixt, amb caigudes d'al voltant de l'1% al Japó i pujades d'igual magnitud a Hong Kong.

L'atenció a Europa passa aquest dimarts per alguns resultats empresarials, com a Espanya, Adolfo Domínguez, mentre en altres països destaquen: Avast, Prudential, Norwegian Cruise Line, Ralph Lauren i Wynn Resorts.

Dins de l'Ibex, els valors més alcistes són Sacyr i BBVA, mentre els més baixistes són Cellnex i Solaria.

Quant a les referències macroeconòmiques, les vendes minoristes del Regne Unit van augmentar un 2,3% al juliol, des del -1% de juny. No obstant això, "encara no hi ha senyals que les mesures de suport del govern impulsin les vendes", diuen els experts de Pantheon Macroeconomics.

ALTRES MERCATS

El barril de petroli West Texas baixa un 1,6%, fins a 89,26 dòlars, i el barril tipus Brent cedeix un 1,5%, fins a 95,32 dòlars.

El preu del cru cau aquest dimarts davant la possibilitat que l'Iran torni a bombar cru en els mercats internacionals, a causa de la bones perspectives perquè el país persa ferm un nou acord de no proliferació nuclear amb les grans potències.

L'unça d'or cau un 0,14%, fins a 1.803 dòlars.

L'unça de plata puja un 0,37% fins a 20,69 dòlars.

L'euro/dòlar, sense canvis en 1,0195 dòlars.

El bitcoin cau un 0,15%, fins a 23.883 dòlars.

Noticias relacionadas

contador