changpeng, zhao, cz, binance

El fundador i conseller delegat de Binance, Changpeng Zhao, ha estat un dels actors protagonistes al col·lapse d'FTX després en fer-se enrere en l'acord d'adquisició de la plataforma fundada per Sam Bankman-Fried (SBF), a qui qualifica com “un dels grans estafadors de la història”.

“SBF va perpetuar una narrativa que em pintava a mi i altres persones com els 'dolents'. Va ser fonamental per mantenir la fantasia que era un heroi. SBF és un dels estafadors més grans de la història, també és un mestre de la manipulació quan es tracta dels mitjans de comunicació i dels principals líders d'opinió”, ha assenyalat Zhao en un fil al seu compte de Twitter, en què ha intentat desmentir algunes “narratives errònies” que diu haver vist després de la fallida del seu rival més gran.

CZ, per exemple, assegura que no vol “ser el salvador de les criptos” després d'anunciar un fons de rescat per a les empreses amb problemes de liquiditat per la fallida d'FTX. “La criptografia no necessita ser salvada. Està bé”, ha assenyalat, “Nosaltres només som part d‟aquesta indústria”. Zhao ha assegurat que la intenció de Binance és “ajudar altres bons projectes que poden estar en una crisi de liquiditat a causa dels recents esdeveniments”. "És en el nostre millor interès col·lectiu", ha afegit.

Així mateix, ha rebutjat haver causat la fallida del que va arribar a ser el segon 'exchange' més gran del món per darrere de Binance. “FTX va ser assassinada per un tercer… No. FTX es va suïcidar i va matar els seus usuaris perquè va robar milers de milions de dòlars dels seus fons. Punt.”, ha sentenciat Zhao, que tampoc es creu les excuses de Sam Bankman-Fried. “SBF tenia bones intencions, només va cometre alguns errors”… Ningú menteix mai amb bones intencions”, ha afegit.

"Cap negoci saludable pot ser destruït per un tuit", ha continuat Zhao, tot i que ha assenyalat un altre tuit de Caroline Ellison, antiga CEO d'Alameda Research, en què anunciava que la companyia estava disposada a comprar els seus criptovalors FTT com a possible detonant de la fallida d'FTX. “Uns pocs grans operadors m'ho van dir. Honestament, llavors no me'n vaig adonar, però ara té sentit”, ha afirmat en resposta a un altre usuari.

D'altra banda, Zhao ha assegurat que això no es tracta d'un “cara a cara èpic” entre ell i Bankman-Fried, ja que a Binance “no ens centrem en els competidors perquè és una pèrdua de temps i recursos quan la indústria només ha arribat al 6% de la població”. “Volem que coexisteixin a l'ecosistema múltiples borses, múltiples cadenes de blocs, múltiples moneders…”, ha afegit.

Per la seva banda, Bankman-Fried va concedir la setmana passada diverses entrevistes a diversos mitjans de comunicació en què deia sentir-se responsable del que havia passat, encara que va assegurar que mai havia intentat cometre frau. Alhora, va anunciar que participarà en la investigació parlamentària sobre la fallida d'FTX, tot i que no va aclarir exactament quan i això ha suscitat les crítiques d'importants personalitats del sector de les criptomonedes. "Fins i tot la persona més crèdula no s'hauria de creure que havia estat un error comptable", va assenyalar el CEO i cofundador de Coinbase, Brian Armstrong.

Noticias relacionadas

contador