changpeng, zhao, cz, binance

El conseller delegat i fundador de Binance, Changpeng Zhao, creu que l'efecte en cascada provocat per la fallida d'FTX no serà tan greu com preveu el mercat i opina que “en general el mercat està bé”.

En una entrevista concedida aquest dimecres a la nit a Bloomberg TV, el CEO de l''exchange' més gran del món ha assegurat que, malgrat que “l'efecte cascada serà menor”, ​​el mercat patirà una mica. “Hi haurà dolor sempre que un gran actor caigui, especialment una plataforma de comerç, ja que hi ha moltes persones i institucions amb diners a la plataforma. Hem vist que Genesis ha aturat les retirades, probablement n'hi haurà una o dues més”, ha indicat l'empresari xinès-canadenc.

Sobre la companyia del Digital Currency Group (DCG), Zhao, que va esborrar un tuit després de compartir dades errònies sobre el seu competidor Coinbase i Grayscale, ha assegurat que no volia “difondre por i dubtes”, sinó que només busca “més transparència i escrutini” a la indústria 'cripto'. Així mateix, ha assenyalat que Binance està en converses amb Genesis, el qual té 2.800 milions de dòlars en préstecs pendents al seu balanç, amb al voltant del 30% dels seus préstecs realitzats a companyies estretament relacionades, incloent-hi DCG, la seva empresa matriu.

Alhora, el CEO de Binance ha assenyalat que la seva filial nord-americana està planejant tornar a fer una oferta pels actius de Voyager Digital, un acord que va tornar a estar al punt de mira després que el comprador original del prestador, FTX, es declarés en fallida. També ha assenyalat que Binance no té cap relació amb la Xina i que només es fan aquestes associacions perquè el mateix Zhao “sembla xinès”. "Em pregunto quantes vegades ho hauré de repetir en el futur gràcies al poder mediàtic i de lobby d'SBF", ha tuitejat l'empresari.

FTX

Zhao ha estat un actor protagonista en la fallida d'FTX, fundada pel seu rival Sam Bankman-Fried (SBF). El CEO de Binance va anunciar un acord per adquirir la plataforma per posteriorment fer-se enrere, assegurant que “els problemes estan fora del nostre control o capacitat d'ajudar”.

Segons Zhao, Binance no tenia accés a tots els llibres o historial d'operacions d'FTX i no podia confiar en la informació proporcionada per SBF. Amb tot, la companyia està planejant examinar els actius d'FTX a mesura que es vagin sotmetent als procediments de fallida.

"Van invertir en una sèrie de projectes diferents, alguns estan bé, altres estan malament, però crec que hi ha certs actius que són salvables", ha indicat Zhao. Així mateix, ha assegurat que es culpa a si mateix per no haver advertit sobre els tokens FTT i haver deixat que FTX creixés massa.

FONS DE RECUPERACIÓ

D'altra banda, Zhao ha donat més detalls sobre el fons de recuperació anunciat després de la fallida d'FTX. Segons el CEO de l'exchange, tindrà un import total d'aproximadament 1.000 milions de dòlars per a la possible compra d'actius en dificultats al sector dels actius digitals.

"Si no és suficient, podem assignar-n'hi més", ha indicat Zhao. L'objectiu és frenar el contagi de la fallida d'FTX, ha assenyalat, alhora que ha afirmat que Binance ja està parlant amb diversos actors de la indústria.

Amb tot, falten molts detalls per conèixer-se, de manera que l'empresari ha apuntat que aviat es publicarà una entrada al bloc sobre el fons. “Adoptarem un enfocament flexible en què els diferents actors de la indústria contribuiran com vulguin”, ha sentenciat.

ALCISTA

Per acabar, el CEO de Binance ha assegurat ser optimista amb les perspectives de les criptomonedes i s'ha mostrat convençut que la indústria es recuperarà ràpidament de la fallida d'FTX i s'enfortirà.

Tot i això, no tothom pensa així. Els analistes de JP Morgan creuen que el bitcoin caurà per sota dels 13.000 dòlars als propers mesos, alhora que moltes dades mostren que s'està acumulant pressió curt sobre les ‘criptos’.

Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank, considera que l'única cosa que està impedint que el preu del bitcoin “es desplomi” és la convicció d'aquells que han apostat per no vendre els seus “criptos”. “És difícil convèncer els nous fons que s'uneixin al mercat enmig de l'agitació. Podríem veure el bitcoin caure fins als 12.000 dòlars”, afegeix.

La gran caiguda de les criptomonedes d'aquest any ha reduït la fortuna personal de Zhao uns 80.000 milions de dòlars. Tot i així, amb 15.000 milions de dòlars, la seva fortuna continua superant la de qualsevol altra persona al sector de les criptomonedes, segons l'Índex de Multimilionaris de Bloomberg.

Noticias relacionadas

contador