dix hackers arretes pour le vol de 100 millions de dollars en cryptomonnaies 20210812193321

Corea del Nord va fer almenys set atacs a plataformes de criptodivises que van extreure gairebé 400 milions de dòlars en actius digitals l'any passat, un dels seus anys més reeixits registrats, segons va informar Chainalysis en un nou informe.

"Un cop Corea del Nord va aconseguir la custòdia dels fons, va començar un curós procés de blanqueig per encobrir-los i cobrar-los", afegeix l'informe.

Un grup d'experts de les Nacions Unides que supervisa les sancions imposades a Corea del Nord ha acusat Pyongyang d'utilitzar els fons robats per recolzar els seus programes nuclears i de míssils balístics per tal d'eludir les sancions.

Corea del Nord no respon a les preguntes dels mitjans de comunicació, però ja ha emès declaracions en què nega les acusacions de pirateria informàtica.

L'any passat, els Estats Units van acusar tres programadors informàtics nord-coreans que treballaven per al servei d'intel·ligència del país d'una massiva campanya de pirateria informàtica de diversos anys de durada que tenia com a objectiu robar més de 1.300 milions de dòlars en diners i criptodivises.

Segons l'informe, molts dels atacs de l'any passat van ser portats a terme pel Grup Lazarus, un grup de pirates informàtics sancionat pels Estats Units, que diu que està controlat per l'Oficina General de Reconeixement, la principal oficina d'intel·ligència de Corea del Nord.

Noticias relacionadas

contador