bitcoincbmundo1

El mercat de les criptomonedes manté el mateix panorama des de fa una setmana. Ho hem descrit anteriorment: ancorat en un rang de cotització que es va estrenyent, amb els 28.500 dòlars com un fort suport on les compres entren amb intensitat i capat als 30.000, amb màxims i mínims intradia que fluctuen al voltant d'aquests nivells de preu. Els experts assenyalen que no hi ha catalitzadors per al bitcoin i que ha perdut la direcció. Tot i això, aquesta situació pot canviar aquest dimecres amb la publicació de les actes de l'última reunió del Comitè Obert de Política Monetària (FOMC) de la Reserva Federal dels EUA (Fed).

  • 66.289,04$
  • -0,38%

No hi ha hagut gaires canvis en el bitcoin. "Segueix rebotant al voltant dels 30.000 dòlars, i els moviments per sota no guanyen gaire tracció, encara que els que estan per sobre, igual", comenta Craig Erlam, analista d'Oanda. "Segueix semblant vulnerable per sota del suport de curt termini, ja que simplement no hi ha gaires arguments alcistes en un entorn d'enduriment monetari i aversió al risc. Si comencem a veure que els mercats valoren un nombre menor de pujades de tipus d'interès, la situació podria canviar, però això sembla poc esperançador en aquest moment”, afegeix.

"L'esdeveniment que podria moure el preu del bitcoin (que ja ho ha fet anteriorment) són les actes del FOMC. Si la Fed mostra que està disposada a endurir encara més la seva política monetària flexible, és probable que els operadors facin baixar el preu de la reina de les criptomonedes", comenta per part seva Naeem Aslam, analista d'Avatrade. L'expert considera que cotitza sense direcció, a mesura que incrementa la correlació amb els mercats de valors i debilita l'enllaç amb l'or com a valor refugi.

"Això significa que mentre els índexs d'accions es continuïn movent a l'alça, podem veure que els preus del bitcoin es mouen en una direcció positiva", assenyala Aslam. Durant els darrers dies, hem vist pujades decents dels índexs borsaris, fet que ha confirmat una correlació positiva per al preu del bitcoin. Tot i això, "si el comerç de risc torna a escena, cosa molt probable, ja que un munt de factors desconeguts persisteixen, podríem veure el preu del bitcoin trencant a la baixa", avisa l'expert.

En aquest mercat on escasseja l'optimisme, un grup d'analistes segueix insistint que el preu de la moneda digital per antonomàsia ha mostrat recentment un indicador històric, que sempre va acompanyat d'una pujada de preus. Nicholas Merten, un popular analista de criptodivises, ha comentat al seu canal de Youtube que la caiguda recent de la moneda digital presenta oportunitats per a molts operadors, cosa que ha provocat un augment en el volum d'operacions de l'actiu. Aquest indicador, segons assenyala, ha estat utilitzat com a indicador per determinar els canvis de tendència. En particular, el pic recent en el volum del bitcoin és el mateix que els esdeveniments registrats el març de 2020 i maig de 2021, respectivament.

"Aquí mateix, ara mateix, és molt més probable que vegem un repunt significatiu del preu recuperant moltes de les pèrdues, en lloc de continuar a la baixa", assegura l'expert.

La resta del mercat segueix l'estela de la moneda digital líder. La capitalització total també se segueix movent entre els 1,25 i els 1,3 bilions de dòlars, mentre l'ethereum manté la seva guerra particular amb el nivell dels 2.000 dòlars, que també li està costant consolidar i superar, amb un rebuig constant en aquesta àrea de preus.

En altres notícies, destaquen:

- El Banc Central Europeu ha avisat que els vincles de les 'criptos' amb la banca són més profunds i una amenaça

- Els experts de Wisdom Tree asseguren que "els governs no prohibiran els actius digitals"

- Les autoritats coreanes demanen a la Luna Foundation Guard que congeli els seus actius

- Coinbase es converteix en la primera empresa de criptomonedes entre les 500 companyies de Fortune

Noticias relacionadas

contador