rada suprema parlamento ucrania

Llei sobre actius digitals. Així ha anomenat el parlament ucraïnès a la norma que legalitza les monedes digitals i altres actius digitals i que ha estat aprovada aquest dimecres.

Les monedes digitals a Ucraïna no estaven expressament prohibides. Els ciutadans compraven i venien aquests actius, però no existia cap protecció en cas de frau i les empreses s'enfrontaven a un intens escrutini de les institucions, explica la CNBC.

Per això, l'aprovació de la llei protegirà els propietaris d'actius virtuals de possibles fraus, obrint-se així Ucraïna al criptomercat el 2022.

Des del Ministeri de Transformació Digital assenyalen que "el Ministeri de Finances formarà i garantirà la implementació de la política estatal sobre el desenvolupament d'un nou mercat, així com facilitarà l'adaptació de la legislació ucraïnesa sobre la circulació d'actius virtuals als estàndards internacionals, i protegirà els drets dels participants de mercat".

A diferència de la seva legalització a El Salvador, l'aprovada a Ucraïna "no preveu el desplegament de bitcoin com a mitjà de pagament ni el compara a la moneda nacional", assenyalen des de Criptonoticias.

Noticias relacionadas

contador