ep jack patrick dorsey cofundador y consejero delegado de twitter
Rolf Vennenbernd/dpa - Archivo

Doble impuls de Twitter a les criptos i a la xarxa social, a través de les noves funcionalitats que permeten als usuaris enviar "propines" en bitcoins i autentificar tokens no fungibles (NTF per les sigles en anglès).

La companyia va introduir la funció de "propines" en mode de prova al maig, com una forma d'experimentar per ajudar els creadors a obtenir pagaments dels seus seguidors pel contingut que publiquen a Twitter. Aquest dijous ha anunciat que aquesta funcionalitat s'estendrà globalment a tots els usuaris d'iOS d'Apple aquesta setmana i estarà disponible per als usuaris d'Android durant les properes setmanes.

Anteriorment, els usuaris podien donar propines amb moneda fiduciària utilitzant serveis de pagament més tradicionals com l'aplicació Cash de Square i Venmo de PayPal. Twitter integrarà el servei de moneder lluminós Strike bitcoin, perquè els creadors puguin rebre propines en bitcoin. L'empresa també permetrà als usuaris afegir la seva adreça de bitcoin per enviar i rebre aquestes propines en moneda digital.

Twitter també ha explicat que no se'n queda cap comissió a través de la seva funció de propines.

La integració del bitcoin en la funció de propines de Twitter era un pas lògic, ja que el seu director general, Jack Dorsey, és un dels més grans defensors de la moneda digital. "Dorsey és un gran fan de les monedes digitals i parla amb freqüència del bitcoin als seus comptes de xarxes socials en un intent de persuadir i educar els seus seguidors sobre la tecnologia", comenta Naeem Aslam, cap d'anàlisi d'Avatrade. "Creu en el concepte de transferir el poder d'uns pocs a molts. En altres paraules, creu fermament en el concepte de descentralització. El projecte Bluesky de l'empresa està treballant en la incorporació de funcions descentralitzades en les aplicacions de les xarxes socials".

Durant els últims mesos, Dorsey ha tuitejat que està provant a minar bitcoins, va declarar que no creu que hi hagi res més important en el que treballar que el bitcoin i fins i tot ha dit que la seva esperança és que el bitcoin porti la pau mundial.

A més, Twitter va dir dijous que també està experimentant amb una funció que permetria als usuaris autentificar i mostrar les seves col·leccions d'actius digitals NFT a la xarxa social. La companyia no va proporcionar molts detalls ni cap especificació sobre aquest projecte de cadena de blocs, però va dir que és una altra forma de donar suport als creadors que fan art digital.

A més de la cadena de blocs, Twitter també ha anunciat els seus plans de llançar un fons de creadors per als usuaris que alberguen sales d'àudio d'Spaces com a forma d'incentivar més esdeveniments d'àudio en directe. L'any passat, l'empresa va estrenar Spaces, una funció en la qual els usuaris poden escoltar i xerrar amb altres en sales virtuals només d'àudio. L'empresa espera que el proper fons incentivi més usuaris a organitzar esdeveniments d'àudio en directe a Twitter.

Noticias relacionadas

contador