bitcoin 20210624095720

Els inversors del mercat de les monedes digitals segueixen amb especial atenció les notícies que arriben des de l'administració del president dels EUA, Joe Biden, i els passos que donen cap a un major cèrcol del sector. En concret, ha transcendit que té la intenció de nomenar l'advocada, acadèmica i ex assessora política kazakh-nordamericana Saule Omarova per dirigir l'Oficina del Contralor de la Moneda (OCC), la institució que supervisa el sector bancari dels Estats Units. I no són bones notícies.

Omarova ha criticat al passat tant els criptoactius com el sector bancari tradicional, havent promès en una ocasió "acabar amb la banca tal com la coneixem". Ha caracteritzat les criptodivises com "beneficiant principalment al sistema financer disfuncional que ja tenim".

Segons notícies de Bloomberg que cita tres fonts anònimes "familiaritzades amb el procés de nominació", Omarova podria ser nominada tan aviat com aquesta setmana.

Omarova, que actualment treballa com a professora de dret a la Facultat de Dret de la Universitat de Cornell, s'espera que busqui regulacions més estrictes per a les monedes digitals, ja que ha descrit el sector com una amenaça per a l'estabilitat de l'economia i propici per a l'abús de les grans entitats financeres privades. La acadèmica està especialitzada en dret bancari i finances corporatives.

Si es confirma, la permanència d'Omarova a l'OCC probablement comprendrà un canvi significatiu pel que fa a l'administració anterior, amb l'ex funcionari legal de Coinbase i defensor de les monedes digitals, Brian Brooks, que va dirigir l'agència cap al final de la presidència de Trump.

Noticias relacionadas

contador