musk tesla bitcoin
Alberto Sánchez

Goldman Sachs ha identificat un grup de 19 valors relacionats amb les monedes digitals o la tecnologia de cadena de blocs que estan tenint un rendiment molt millor que l'S&P 500. En concret, gairebé tripliquen el retorn d'aquest selectiu de referència de Wall Street.

Es tracta d'accions nord-americanes amb una capitalització de mercat de més de 1.000 milions de dòlars i estrets vincles amb la indústria de les monedes digitals i la cadena de blocs. En una nota per a clients, els experts del banc d'inversió expliquen que moltes d'aquestes accions han "superat dràsticament" el mercat de valors, amb un retorn de '43% de mitjana aquest any, que és més de tres vegades el 13% que l'S&P 500 ha guanyat durant el mateix període.

Els dos valors més destacats d'aquest llistat són les empreses de mineria de moneda digital Marathon Digital Holdings i Riot Blockchain, amb guanys del 218% i del 151% en el que va d'any, respectivament.

Tesla també ha tingut un any sòlid, amb l'acció aconseguint un màxim històric de 883 dòlars al gener, un parell de setmanes abans del seu anunci que havia invertit 1.500 milions de dòlars en el bitcoin. També s'ha citat a Facebook com un gran aficionat al criptoespai amb plans de llançar la seva pròpia criptodivisa aquest any, recull CoinTelegraph.

Una altra de les corporacions amb majors interessos en el bitcoin és MicroStrategy, que ha vist com el preu de les seves accions es disparava a mitjans d'abril, just abans que el propi bitcoin arribés a un màxim històric de 65.000 dòlars. Goldman estima que l'empresa té participacions en el bitcoin valorades en uns 4.500 milions de dòlars.

Square, l'empresa de pagaments de Jack Dorsey, també ha invertit diners en criptoactius amb una compra de bitcoins de 220 milions de dòlars. Altres gegants dels pagaments que s'inclinen fortament cap a les monedes digitals són PayPal, Mastercard i Visa, que estan oferint algunes formes de pagament amb actius digitals i fins i tot de comerç en alguns casos.

Els analistes de Goldman van assenyalar que dos grans bancs, BNY Mellon i JP Morgan Chase, han encapçalat l'adopció de la cadena de blocs mitjançant la custòdia de monedes digitals i les transaccions interbancàries.

La llista es completa amb la criptobolsa nord-americana Coinbase, l'operador de borses Overstock.com, el pioner de la cadena de blocs IBM, el fabricant de microxips Nvidia i les empreses de serveis financers InvestView, Broadridge Financial i Ideanomics.

Noticias relacionadas

contador