stablecoins

TBD, de Jack Dorsey, ha fet en una piulada el 29 de setembre l'anunci d'una associació amb Circle per donar suport a les remeses transfrontereres i l'autocustòdia de l'stablecoin USDC. La filial de l'empresa de pagament Block, centrada en el bitcoin, té com a finalitat permetre l'adopció generalitzada de la moneda digital als pagaments i les aplicacions financeres a nivell mundial.

La directora d'operacions de TBD, Emily Chiu, confia que el bitcoin podria arribar a convertir-se en una moneda de reserva en el futur, desafiant el domini del dòlar nord-americà. Al seu torn, mentrestant les stablecoins seran el pont entre les dues.

TBD prepara el suport a stablecoin USDC per a multitud de casos d'ús que faciliti als desenvolupadors la construcció del protocol tbDEX de Block i la plataforma d'identitat descentralitzada Web5. Aquests casos d'ús inclouen la connexió dels pagaments tradicionals amb els actius digitals per als consumidors i les empreses, les remeses en temps real i de baix cost a nivell mundial, i les carteres d'autocustòdia per a les stablecoins recolzades per USD.

Tot i la inflació i l'enduriment monetari dels Estats Units, que estan depreciant les monedes de països com ara Argentina i Turquia, les stablecoins han resultat una alternativa per a l'estalvi i les remeses.

Per la seva banda, TBD vol recolzar primerament les remeses dels Estats Units i Mèxic, ja que països com l'Índia, Mèxic i les Filipines són els que rebeb les remeses més grans del món. Sent-ne Mèxic el país que representa el 95% de les remeses que provenen dels EUA.

Les noves associacions, com la de TBD, beneficiaran a augmentar l'adopció de USDC i podrien recuperar la capacitat de mercat, ja que actualment ha perdut quota de mercat davant del USDT. Mentrestant, les stablecoins estan sota un risc més gran de liquiditat enmig de les pujades de tipus de la Reserva Federal.

Noticias relacionadas

contador