bitcoin 2007769 1920 1 1024x718

Estem davant d'un rebot del gat mort? Les criptomonedes repunten amb força aquest dimecres després de diversos dies de caigudes i retallades i han sumat uns 60.000 milions a la capitalització total del mercat durant les últimes 24 hores. El bitcoin (BTC) s'anota una pujada del 5% fins als 16.500 dòlars després de tocar mínims del 2020, mentre que l'ethereum (ETH) s'acosta als 1.200 dòlars després de disparar-se un 6% i quedar-se perillosament a prop de perdre els 1.000 dòlars.

“El bitcoin està cotitzant a l'alça, però per quant de temps?”, es pregunta Craig Erlam, analista sènior de mercats d'Oanda, alhora que subratlla que encara s'està coneixent com en són de profundes les repercussions del col·lapse d'FTX, amb un nou nom afegint-se a la llista d'afectats cada poc temps.

“La confiança als mercats s'ha trencat i pot trigar temps a reconstruir-la. Continua existint una gran incertesa i mentre segueixi així, els repunts que veiem en les criptomonedes poden convertir-se simplement en rebots de gat mort, en lloc de tocar fons al mercat. L'últim es va produir al voltant dels 15.500 dòlars, des d'on va rebotar fa un parell de setmanes, i una ruptura d'aquest nivell podria desencadenar una altra forta caiguda”, explica l?expert d?Oanda.

“És difícil imaginar que el bitcoin aconsegueixi una recuperació significativa i sostenible. La zona de resistència següent se situa al voltant dels 17.500 dòlars, la ruptura dels quals podria fer les coses més interessants. Però podria ser molt difícil de superar. Es podria dir que hi ha més arguments perquè el preu caigui fins als 10.000 dòlars en aquest moment, que perquè pugi fins als 20.000 dòlars”, conclou Erlam.

Per part seva, Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank, destaca que els operadors “es mantenen en suspens” després de conèixer-se que una “quantitat substancial” d'actius d'FTX ha estat robada o ha desaparegut. Així mateix, assenyala que, encara que el preu del BTC s'ha recuperat, els riscos “continuen inclinats a la baixa”.

En aquest sentit, James Bromley, advocat que representa FTX en el cas de la fallida, ha assegurat que els actius de l'empresa segueixen estant en perill pels ciberatacs i que alguns actius, com diem, han estat sostrets o estan a parador desconegut.

“No només estem parlant de criptoactius, o actius en efectiu, o actius físics. També estem parlant d'informació, i la informació aquí és un actiu. Malauradament, una quantitat significativa dels actius han estat robats o han desaparegut. Estem patint ciberatacs, tant a la data de la petició com durant els dies següents, i hem contractat experts sofisticats per protegir-nos contra els piratejos, però continuen”, ha explicat davant el tribunal de fallides de Delaware.

A la resta del mercat, el rebot s'ha contagiat les principals altcoins. Ripple (XRP) s'anota una pujada del 6%, mentre el cardano (ADA) puja un 5% i el dogecoin (DOGE) s'ha disparat un 10%, igual que polygon (MATIC). Polkadot (DOT) i Shiba inu (SHIB) pugen un 8%, mentre que litecoin (LTC) suma guanys del 27% i la solana (SOL) es dispara un 15%, encara que segueix valent poc més d'un terç que abans de la fallida d'FTX.

Noticias relacionadas

contador