le bitcoin poursuit sa chute 20220110174314

L'efecte contagi d'FTX continua estenent-se. Segons les últimes informacions de Bloomberg, el bròker d'actius digitals Genesis està tenint dificultats per obtenir la liquiditat necessària per mantenir la viabilitat de la companyia i ha advertit els inversors que estudia declarar-se en fallida, si no arriba al seu objectiu.

Amb tot, la companyia ha negat aquestes informacions en un comunicat enviat a diferents mitjans de comunicació dels Estats Units. “No tenim plans de declarar-nos en fallida de manera imminent. El nostre objectiu és resoldre la situació actual de manera consensuada sense necessitat de presentar una declaració de fallida”, han assegurat des de la companyia, que, tot i això, ha admès que segueix mantenint converses amb els creditors.

No és la primera mala notícia que reben els inversors sobre Genesis durant els darrers dies. La setmana passada, el diari The Wall Street Journal informava que la companyia no havia aconseguit tancar un préstec per valor de 1.000 milions de dòlars per evitar una “crisi de liquiditat a causa de certs actius líquids del seu balanç”.

Així mateix, el mitjà nord-americà assegura que Genesis ha contactat amb Binance, l''exchange' més gran del món, per estudiar una possible inversió de la companyia de Changpeng Zhao 'CZ'. Finalment, la companyia radicada a les Illes Caiman ha rebutjat fer-la a causa d'un possible conflicte d'interessos en el futur.

Segons WSJ, Genesis també ha tingut contacte amb la companyia de capital privat Apollo Global Management per obtenir ajuda financera. Es desconeix si el fons d'inversió novaiorquès ha decidit entrar a l'accionariat de Genesis.

D'altra banda, la borsa de criptomonedes Gemini, que gestiona un producte de préstec de criptomonedes en associació amb Genesis, ha informat aquest passat dilluns que seguia treballant amb la companyia de Digital Currency Group per permetre que els usuaris del programa 'Earn' puguin retirar els seus fons.

"Aquesta continua sent la nostra màxima prioritat i entenem que Genesis i DCG segueixen compromesos a explorar totes les opcions possibles per complir les seves obligacions amb els usuaris d'Earn", van explicar des de la companyia dels germans Vinklevoss, alhora que van agraïr la "paciència dels usuaris” durant aquests moments “desafiants”.

“Com s'ha dit anteriorment, això no afecta cap altre producte o servei de Gemini. Gemini és una borsa i un custodi de reserva completa. Tots els fons dels clients mantinguts a Gemini Exchange i a Gemini Custody es mantenen 1:1 i estan disponibles per ser retirats en qualsevol moment”, van afegir des de Gemini.

Noticias relacionadas

contador