bitcoin 20221118183317

Les criptomonedes segueixen amb el seu particular calvari per totes les derivades de la fallida d'FTX. Al mercat s'especula amb insistència amb la possible fallida del bròker d'actius digitals Genesis, i això està contribuint a fer que el bitcoin i l'ethereum caiguin més. El primer cotitza ara per sota dels 16.000 dòlars (15.664 dòlars) i el segon, per sota dels 1.100 (1.085 dòlars).

Genesis està lluitant per recaptar diners per a la seva unitat de préstecs i està advertint els inversors potencials que es pot haver de declarar en fallida si els seus esforços fracassen, segons han informat persones amb coneixement de l'assumpte a Bloomberg.

Bloomberg afegeix que la companyia de criptoactius ha passat els últims dies buscant almenys 1.000 milions de dòlars en capital, cosa que inclou converses sobre una possible inversió de la borsa de criptomonedes Binance. La pressa pel finançament es va precipitar per una crisi de liquiditat al prestador després del sobtat col·lapse d'FTX.

Tot i això, Genesis ha desmentit una imminent fallida a Cointelegraph. Un portaveu va dir que no hi ha plans de declarar-se en fallida "de manera imminent" i que segueixen mantenint converses "constructives" amb els creditors.

"Podríem veure el bitcoin caure fins als 12.000 dòlars", adverteix Ipek Ozkardeskaya, analista de Swissquote, al comentari de mercat d'aquest dimarts.

"Les notícies que indiquen que una altra borsa de criptomonedes, Genesis, necessita una injecció de capital de 1.000 milions de dòlars, mostren com està de tot interconnectat en aquest món de les criptomonedes", afegeix al respecte Neil Wilson, director d'anàlisi de Markets.com.

Dit això, Wilson matisa que tot el que ha passat amb FTX o el que pugui passar amb qualsevol altra plataforma “no és un problema de les criptomonedes, sinó dels individus i les corporacions que han fallat en fer servir les mesures correctes i les pràctiques correctes per la pura manca d'honestedat i l'avarícia”.

"El problema no és amb l'espai, ja que segueix sent molt florent, i el valor que proporciona bitcoin no ha canviat i no canviarà. Però la confiança en la indústria s'ha vist certament sacsejada, i això no és positiu per ara. Els operadors haurien d'estar atents a Genesis i a altres bròkers, que també podrien sortir del seu armari i buscar més capital, un altre fracàs com el d'FTX podria fer malbé encara més el sentiment i, com a resultat, podria portar el preu del bitcoin a trencar els 15.000 dòlars", adverteix.

contador