primer plano bitcoin portada

El lent però progressiu declivi en els preus del bitcoin durant els primers dies d'agost no sembla tenir fre. Els inversors han anat drenant posicions en la més operada de les criptodivises i a la resta d'altcoins després de la fita amb el qual l'actiu digital tancava juliol, gairebé als 42.500 dòlars, i l'allargada ombra de la regulació als EUA llasta l'ànim dels alcistes des de llavors.

  • 62.237,01$
  • 0,97%

La lectura oficial és que la moneda digital s'ha embarcat en un moviment de presa de beneficis i ha tornat a la franja entre 30.000 i 40.000 dòlars en què s'ha estat desplaçant durant part de l'estiu. Però a molts analistes no se'ls escapa el fet que els compradors es van replegar quan va transcendir la notícia que els EUA pretén recaptar a prop de 30.000 milions de dòlars a força d'onerosos impostos a les criptodivises per finançar part del pla d'infraestructures del president de país, Joe Biden.

"Probablement les caigudes estan associades al projecte d'infraestructures", assenyala Daniel Kim, de Maple Finance.

L'esborrany d'aquesta legislació, que es va tancar el passat cap de setmana defineix els actius digitals com "qualsevol representació digital de valor [...] registrada en un llibre major distribuït protegit criptogràficament" o tecnologia relacionada. També inclou intercanvis descentralitzats i mercats peer-to-peer en la seva definició de bròker, dins del grup d'institucions financeres.

La disposició, a més, deixa clar que els informes de bròker a bròker s'apliquen a totes les transferències de valors coberts (...) incloent-hi els actius digitals. Així mateix, la nova norma obligaria les empreses a revelar les operacions amb actius digitals de més de 10.000 dòlars.

"Això va generar molta por, incertesa i dubtes amb els usuaris movent fons de les plataformes, reduint la liquiditat i la incertesa del preu amb aquest impacte", valora Kim.

D'altra banda Naeem Aslam, cap d'anàlisi d'AvaTrade, emmarca la recent caiguda dels preus en part "d'un retrocés regular des d'un fort guany vist durant les últimes setmanes". "Anteriorment, els forts comentaris d'Elon Musk i Cathie Wood, d'Ark Investment, van recolzar la recuperació de l'actiu digital", recorda l'expert.

Tot i l'enorme volatilitat que es pot veure als mercats de moneda digital, "els actius històricament han format patrons recurrents que els inversors utilitzen per predir l'acció potencial del preu de les monedes digital"s, prossegueix l'analista d'AvaTrade. "L'enorme impuls dels preus des de 2020 fins a abril de 2021 va sorgir després que el preu dibuixés un sòl formidable durant mesos i mesos. A partir de llavors, els preus del bitcoin es van disparar fins que l'impuls es va esvair", indica.

"Els entusiastes de les monedes digitals haurien d'entendre que perquè es produeixi un altre ral·li massiu cal que torni a produir-se una cadena d'esdeveniments semblant", puntualitza Aslam. I subratlla que la consolidació dels preus des de maig haurà de confirmar, de nou, un altre sòl de mercat. Per a aquest expert, hi ha clares possibilitats que es desenvolupi aquest escenari "si el bitcoin pot registrar un mínim més alt l'agost en comparació del seu preu més baix al juliol".

"Esperem que el retrocés maduri en una o dues setmanes a prop de la mitjana mòbil de 50 dies al voltant dels 34.000 dòlars, després de la qual cosa és probable que el bitcoin superi els 42.600 dòlars per a un objectiu alcista revisat a prop dels 51.000 dòlars", apunta Katie Stockton, directora gerent de Fairlead Strategies, per part seva.

QUÈ DIU L'ANÀLISI TÈCNICA?

Els gràfics revelen que "anem cap al tercer mes de moviment lateral, cosa que, d'altra banda, no és per res una mala notícia", explica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"La resistència és clara", afegeix. A mitjans de juny el preu es va girar a la baixa des del nivell dels 41.335 dòlars i aquest dilluns ho ha fet des dels 41.500 dòlars. "Després en nombres rodons aquí és on hi ha la resistència, als 41.500 dòlars. En teoria un tancament de l'espelma amb comoditat per sobre (ja sabem que el bitcoin cotitza a les 24/7) s'activaria un important senyal de fortalesa", assumeix el analista.

Això, segons mostren els gràfics, "seria l'avantsala del que, molt probablement, acabi sent una tornada als màxims anuals i històrics als 65.520 dòlars. Amb el permís de la resistències intermèdies que té als aprox. 47.500 dòlars", conclou l'expert.

Noticias relacionadas

contador