solana

La nova sagnia del mercat de les criptomonedes que aquest cap de setmana ha enfonsat el preu del bitcoin per sota dels 20.000 dòlars, obeeix a més problemes de liquiditat en una empresa de finances descentralitzades (DeFi). Si fa una setmana era el protocol de préstec de criptomonedes Celsius que donava l'alarma, aquest cap de setmana, els problemes de Solend, un altre prestador DeFi, i el seu intent d'establir un corralito per salvar-se de la fallida han desfermat el pànic al sector.

El protocol de préstec de finances descentralitzades basat en Solana ha creat una altra votació de governança per invalidar la proposta aprovada recentment que atorga a Solend Labs "poders d'emergència" per accedir a la cartera d'una balena i utilitzar els seus fons per evitar la liquidació, segons explica CoinTelegraph.

Diumenge, la plataforma de préstecs de criptomonedes va llançar un vot de governança titulat "SLND1: Mitigar el risc de la balena", pel qual Solend té poders per reduir el risc que la liquidació dels criptovalors d'aquesta cartera balena representa per al mercat .

Segons Solend, si solana (SOL) baixa de preu i la balena liquida el compte, la plataforma de préstecs pot "acabar amb un deute incobrable" i tensar la xarxa de Solana. La proposta va ser aprovada, fet que va generar grans crítiques dels membres de la comunitat, ja que la van considerar oposada al que haurien de ser les DeFi i directament il·legal. Per tant, l'equip de Solend va iniciar una segona votació de proposta de govern per invalidar la proposta aprovada anteriorment. La proposta va acabar amb 1.480.264 vots a favor de desestimar la proposta SLND1.

La nova proposta invalida la votació anterior i empeny Solend a trobar una altra solució que no impliqui prendre un compte per la força. A més, també augmenta el temps de votació de governança a un dia.

Aquesta situació s'afegeix a una crisi de confiança a l'ecosistema, suscitada per l'enfonsament de Terra, els problemes de Celsius i altres proveïdors i empreses. El fons de cobertura de criptomonedes Three Arrows Capital va patir grans pèrdues i va dir que estava considerant la venda d'actius o un rescat, mentre que un altre prestador, Babel Finance, va seguir els passos de Celsius a la setmana passada.

Noticias relacionadas

contador