photo d illustration d archives de jetons representant les reseaux de crypto monnaies bitcoin ethereum dogecoin et ripple 20221012185721

Les criptomonedes reboten aquest dimarts després de capgirar-se a mitja sessió aquest dilluns. El bitcoin (BTC) puja prop d'un 1,5% durant les últimes 24 hores i s'acosta als 16.400 dòlars, mentre que l'ethereum (ETH) ha guanyat gairebé un 3% l'últim dia i intenta conquistar els 1.200 dòlars.

La principal notícia de l'esfera cripto ha estat la declaració en fallida de BlockFi, una de les companyies més afectades per la fallida d'FTX. Segons ha indicat la companyia als documents presentats al Tribunal de Fallides de Nova Jersey, BlockFi compta amb 256,9 milions de dòlars en efectiu i ha iniciat un pla intern per “reduir considerablement les despeses, incloent-hi les laborals”.

El passat 14 de novembre, BlockFi va negar les informacions de The Wall Street Journal que la companyia estava estudiant declarar la fallida, encara que reconeixia una “exposició significativa” al malaguanyat 'exchange' de Sam Bankman-Fried.

Cal recordar que BlockFi va ser una de les diverses empreses que van signar acords per ser rescatades per FTX durant l'estiu després de la caiguda en el preu de les criptos. Segons WSJ, la companyia de Zac Prince va obtenir una línia de crèdit renovable de 400 milions de dòlars en un acord que també va donar a FTX una opció de compra de l'empresa. D'acord amb el diari novaiorquès, la companyia va utilitzar pràcticament tota la línia de crèdit i va estendre milions de dòlars en préstecs parcialment garantits pels criptovalors FTT d'FTX.

Aquest episodi és l'últim a la cadena d'esdeveniments que han sacsejat el mercat durant les últimes setmanes i que no fan més que evidenciar la pressió a la qual estan exposats els actius digitals, explica Craig Erlam, analista sènior de mercat d'Oanda. Aquest expert creu que el focus del mercat està ara en la detecció de “vulnerabilitats similars” a les vistes en FTX, BlockFi o Genesis, entre d'altres.

“El fet que la gana pel risc sigui feble avui tampoc no ajuda. Tot i que sembla que el bitcoin està intentant formar una base al voltant dels 15.500-17.000 dòlars, pot ser més fàcil dir-ho que fer-ho en aquest entorn”, afegeix Erlam.

Per part seva, Javier Molina, analista sènior de mercats d'eToro, indica que, ha tornat “a baixar la volatilitat i baixa el volum de negociació 'spot'”. “Només la superació de la zona dels 17.500 dòlars ens faria pensar en un rebot alcista amb objectiu dels 20.000 dòlars”, apunta.

Al costat contrari de la balança, els mínims marcats als 15.500 dòlars suposen “l'últim suport vàlid”. “Perdre aquesta zona obre el camí cap als 13.000 dòlars. Continuem advertint d'extremar al màxim el control del risc”, afegeix Molina.

A la resta del mercat es poden observar alces similars. Ripple (XRP) s'anota una pujada del 2,6%, mentre que dogecoin (DOGE) repunta amb força, gairebé un 8%, després dels darrers rumors al voltant de Twitter. Litecoin (LTC) guanya un 6% i intenta consolidar els 76 dòlars. Per la seva banda, el cardano (ADA), el polygon (MATIC), el polkadot (DOT) i la solana (SOL), entre altres 'criptos', pugen fins a un 3%.

Noticias relacionadas

contador