zac prince blockfi

L'efecte contagi de FTX s'expandeix. La companyia de serveis financers BlockFi s'ha declarat en fallida. Després de diverses setmanes estudiant aquesta possibilitat i després de negar que plantegés declarar-se en fallida, finalment la companyia ha decidit acollir-se al Capítol 11 de la Llei de bancarrota dels Estats Units.

“BlockFi Inc. i vuit de les seves filials han iniciat avui un procés voluntari sota el Capítol 11 del Codi de Bancarrota dels Estats Units al Tribunal de Bancarrota del Districte de Nova Jersey per estabilitzar el seu negoci i proporcionar a la companyia l'oportunitat de consumar una transacció de reestructuració integral que maximitzi el valor per a tots els clients i altres parts interessades”, ha explicat la companyia en una declaració institucional.

Segons expliquen des de BlockFi, la companyia se centrarà a “recuperar totes les obligacions que les seves contraparts deuen a BlockFi, incloent-hi FTX i les entitats corporatives associades”. "A causa del recent col·lapse d'FTX i el seu consegüent procés de fallida, que segueix en curs, la companyia espera que les recuperacions d'FTX s'endarrereixin", han afegit.

La companyia fundada per Zac Prince ha explicat que, “per assegurar una transició sense problemes al Capítol 11”, BlockFi està presentant davant del tribunal “una sèrie de mocions habituals per permetre que la companyia continuï operant el seu negoci”. “Aquestes mocions inclouen sol·licituds per pagar els salaris dels treballadors i continuar amb els beneficis dels treballadors sense interrupció, per a això la companyia espera rebre l'aprovació del tribunal, així com per establir un pla de retenció de treballadors clau per assegurar que la companyia retingui recursos interns capacitats per a les funcions crítiques del negoci durant el procés del capítol 11”, han indicat. Així mateix, l'empresa també ha iniciat un pla intern per “reduir considerablement les despeses, incloent-hi les laborals”.

La companyia ha informat que compta amb 256,9 milions de dòlars en efectiu, quantitat que esperen que proporcioni “prou liquiditat” per recolzar “certes operacions” durant el procés de reestructuració. A més, han assenyalat que l'activitat de la plataforma es mantindrà pausada fins a avís nou.

Paral·lelament, BlockFi, constituïda a Bermudes, ha presentat una petició davant del Tribunal Suprem de Bermudes per al nomenament de liquidadors provisionals conjunts de conformitat amb la secció 161(e) de la Llei de Societats de Bermudes de 1981 a curt termini. "Actualment, BlockFi preveu que les reclamacions dels clients s'abordaran a través del procés del capítol 11", han afegit.

En un comunicat al bloc de l'empresa, l'equip de BlockFi ha lamentat “que la comunicació amb els nostres clients no hagi estat tan freqüent com esperaven de nosaltres”. “Esperem ser transparents en la nostra reorganització i treballarem per mantenir informats els clients i les parts interessades a mesura que avancem”, han afegit.

El passat 14 de novembre, BlockFi va negar les informacions de The Wall Street Journal que indicaven que la companyia estava estudiant declarar-se en fallida després de reconèixer una “exposició significativa” a la fallida d'FTX.

“Els rumors que la majoria dels actius de BlockFi estan custodiats a FTX són falsos. Dit això, tenim una important exposició en FTX i en les entitats corporatives associades que abasta les obligacions que ens deu Alameda, els actius custodiats a FTX.com i les quantitats no disposades de la nostra línia de crèdit amb FTX.us. Encara que seguirem treballant per recuperar totes les obligacions que se li deuen a BlockFi, esperem que la recuperació de les obligacions que ens deu FTX s'endarreri mentre FTX treballa en el procés de fallida”, ha assenyalat la companyia en un comunicat.

És important destacar que BlockFi va ser una de les diverses empreses que van signar acords per ser rescatades per FTX durant l'estiu, després que una forta caiguda dels preus de les criptomonedes alterés els balanços de diversos prestadors, borses i empreses de mineria de bitcoins.

Al juliol, BlockFi va obtenir una línia de crèdit renovable de 400 milions de dòlars d'FTX en un acord de deute que també va donar a FTX una opció de compra de l'empresa. Segons WSJ, la companyia va utilitzar pràcticament tota la línia de crèdit i va estendre milions de dòlars en préstecs parcialment garantits pels criptovalors FTT d'FTX a Alameda.

Noticias relacionadas

contador