bukele bitcoin portada

L'organisme de control de la gestió pública d'El Salvador investigarà una denúncia sobre el maneig de govern de les compres de bitcoin, que va efectuar abans i després de l'entrada en vigor de la 'cripto' com a moneda de curs legal, i els posteriors caixers automàtics de monedes digitals, segons ha anunciat un grup regional de drets humans.

El Tribunal de Comptes, un organisme estatal per mandat constitucional responsable del control tècnic i legal de l'Hisenda Pública del país, va rebre una queixa el 10 de setembre de l'organització regional de drets humans i transparència Cristosal, va dir el grup. L'organisme de control té la facultat d'imposar sancions administratives i patrimonials i de presentar oficis a la Fiscalia General de la República demanant que s'avancin processos penals.

Cristosal va sol·licitar una auditoria del procés d'autorització per a la compra de bitcoins en virtut de la seva acabada d'estrenar llei, ha informat Reuters. El 6 de setembre l'Executiu del president Nayib Bukele va anunciar l'adquisició de 400 bitcoins, que després va ampliar, segons ell mateix va confirmar via Twitter.

El Salvador va obrir un nou camí aquest mes després de reconèixer oficialment el bitcoin com a moneda de curs legal al costat del dòlar nord-americà el 7 de setembre.

La denúncia de Cristosal es va fer contra sis membres de la junta directiva del Fideïcomís Bitcoin, que està integrada per membres dels ministeris d'Hisenda i Economia.

"Admesa la denúncia, es procedirà a realitzar l'informe d'anàlisi jurídica i, oportunament, remetre l'informe a la Coordinació General d'Auditoria", va dir l'organisme de control.

Noticias relacionadas

contador