bitcoin, alzas, ganancias, gains
Karolina Grabowska (Pexels).

El mercat de les criptomonedes busca tancar amb força la setmana. El bitcoin (BTC) repunta per sobre del 2% a les últimes 24 hores i intenta consolidar els 17.200 dòlars, mentre que l'ethereum (ETH) ha pujat gairebé un 4% a l'últim dia i es llança a reconquerir els 1.300 dòlars.

"La indústria de les criptomonedes encara està sentint les seqüeles d'FTX i totes les notícies negatives sobre l''exchange' encara influeixen en el preu del bitcoin", destaca Naeem Aslam, analista en cap de mercats d'AvaTrade, que destaca "un element emocionant que cal tenir en compte”: “Malgrat que hi ha hagut tantes males notícies sobre la indústria i algunes preocupacions serioses sobre l'efecte dòmino, el bitcoin encara s'està negociant per sobre del suport de preus dels 15.000. Aquest és un senyal molt encoratjador”.

I és que, malgrat la relativa inacció de les darreres jornades, marcada pel temor d'un efecte contagi d'FTX més profund del que és actual i de la possible recessió econòmica mundial, podem estar davant “un patró de creixement més lent” en els actius digitals. Així ho creu JJ Kinahan, conseller delegat de la companyia de 'trading' en línia IG North America, que ha assenyalat en una entrevista a CoinDesk que percebia que “nou diners volent entrar al mercat” i que les 'criptos' han superat “una crisi de confiança”. “Caldrà estar atent per veure si els inversors ja hi tornen o esperaran fins al 2023 per tornar a invertir-hi. És un patró de comportament que veiem sovint en una altra mena d'actius”, ha indicat.

“Si arribes a finals d'any anant de costat, ho veuria més com un impuls de construcció. Si hi estàs llarg en aquest moment, t'estàs dient a tu mateix, 'podem quedar-nos de l'1% al 3% dels nivells on estem ara perquè això està construint una base que serà la confiança a més llarg termini'”, ha afegit Kinahan.

Tot i això, no tot són bones notícies. Aquest dijous, les accions del fons de bitcoin més gran del món, Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), van assolir una taxa de descompte mitjà rècord de gairebé el 50% en relació amb el preu del bitcoin. "Realment posa en relleu les grans diferències en la qualitat de l'estructura entre els diferents vehicles d'inversió", ha assegurat Bradley Duke, co-CEO d'ETC Group.

Sigui com sigui, caldrà estar molt atents als propers esdeveniments. La setmana que ve, per exemple, està programada una nova compareixença al Senat dels Estats Units per investigar la fallida d'FTX, alhora que es coneixerà la propera decisió de política monetària de la Reserva Federal (Fed) i, el que és més important, el discurs del president Powell sobre com podrà actuar el banc central als propers mesos.

A la resta del mercat, guanys generalitzats. El ripple (XRP) puja un 1%, igual que el dogecoin (DOGE), el cardano (ADA) i la polkadot (DOT). El polygon (MATIC) i el litecoin (LTC) repunten un 3%.

Noticias relacionadas

contador