bitcoin 20201117071810

Ral·li sense fre en el bitcoin. La moneda digital ha tocat aquest dimecres nous màxims històrics, en superar per primera vegada els 20.000 dòlars, marcant una nova fita. Dijous acumula pujades del 24% i depassa els 22.000 dòlars després de col·locar-se "en pujada lliure", remarca l'expert de Bolsamanía, José María Rodríguez. Al mercat de les criptos, les altcoins es veuen esperonades també, més del 24%, en el cas del ripple, que es compra a 0,56 dòlars, o del 10% en l'ethereum o el litecoin, que es canvien de mans en 641 i 92 dòlars, respectivament. La capitalització total de les monedes de xifrat és de 631.400 milions.

Són paraules de Naeem Aslam, analista d'AvaTrade. Aquest expert assegura que avui és un "bon dia" per als que inverteixen en la moneda digital més famosa. Tot i que no és l'únic que pensa així. L'eufòria es deixa sentir entre els experts, com és el cas d'Antoni Trenchev, cofundador i soci gerent de Nexe, un prestador criptogràfic. "El focus es desplaça cap al següent nombre rodó de 30.000 dòlars", ha dit en declaracions recollides per Bloomberg.

Per a aquest analista, la fita històrica que el bitcoin ha marcat aquest dimecres "és el començament d'un nou capítol" per a l'actiu digital. I és que, com apunta Nigel Green, fundador i CEO de DeVere, "des que la moneda digital va baixar al març a 3.600 dòlars no ha deixat de pujar, cosa que la converteix en un dels actius de millor rendiment de l'any". De fet, els seus guanys aquest any superen el 180%.

En la seva opinió, "molts inversors i defensors de la criptografia estaran molt contents d'haver conservat les seves bitcoins i no haver-les venut". Ara, i a diferència de les pujades anteriors, "un important impulsor dels preus és el flux d'inversors institucionals, que estan augmentant constantment la seva exposició en el bitcoin i altres criptodivises".

L'encreuament del bitcoin per sobre dels 20.000 dòlars és la seva segon gran fita durant les últimes setmanes, i és que a finals de novembre la moneda creada per Satoshi Nakamoto va assolir un nou màxim de tres anys. La criptodivisa no fa més que reivindicar les previsions alcistes de les que molts es van burlar fa mesos, després del cop que va patir a causa de la pandèmia de la COVID-19, i està provocant que els pronòstics siguin encara més alts. El valor de bitcoin gairebé s'ha triplicat aquest any, i molts apunten ja cap als 100.000 dòlars.

PASSARÀ COM EL 2017?

Aquest últim rècord del bitcoin ha recordat molts experts que ha passat fa uns anys. No són pocs els que recorden la seva vertiginosa pujada fins a gairebé 20.000 dòlars el 2017, que va venir seguida d'un fort retrocés a l'any següent que va fer caure la moneda digital fins a prop dels 3.000 dòlars.

Els defensors del bitcoin asseguren que el repunt que s'està produint en aquest 2020 no és com el de 2017, ja que aquesta vegada es veu impulsada per la compra institucional en lloc de l'especulació minorista.

Noticias relacionadas

contador