gary gensler criptomonedas
© Alberto Sánchez

Notícia favorable per al mercat de les criptodivises que arriba de la Comissió del Mercat de Valors dels Estats Units (SEC per les sigles en anglès), que ha aprovat l'ETF Volt Crypto Industry Revolution and Tech. El vehicle proporciona als inversors un fàcil accés a les empreses amb una exposició significativa en el bitcoin.

El fons cotitzat està destinat a seguir les anomenades "empreses de la revolució de la indústria de l'bitcoin", que es defineixen com a entitats que tenen la majoria dels seus actius nets en aquest actiu o que obtenen la majoria dels seus guanys de la mineria, el préstec o les transaccions del bitcoin, segons una presentació de la SEC recollida per CoinTelegrahp. El 80% de les participacions del fons s'assignarà a aquest tipus d'empreses, segons el fullet. El nou ETF cotitzarà a la Borsa de Nova York sota el símbol BTCR.

Els reguladors de valors nord-americans fa anys que estan deliberant sobre l'aprovació del seu primer ETF sobre la creació de Satoshi Nakamoto. Divendres passat, la SEC va anunciar que retardaria la seva decisió sobre quatre ETF de bitcoin en 45 dies, retardant els terminis de Global X Bitcoin Trust, Valkyrie XBTO Bitcoin Futures Fund, WisdomTree Bitcoin Trust i Kryptoin Bitcoin ETF fins al 21 de novembre, 8 d desembre, 11 de desembre i 24 de desembre, respectivament.

Amb tot, l'aprovació del vehicle d'inversió de Volt alimenta les especulacions que la SEC està a punt d'aprovar el seu primer ETF del bitcoin pur, encara que amb una lleugera modificació. En lloc d'un fons d'aquest tipus amb suport en l'actiu criptogràfic al comptat, el supervisor dels mercats dels EUA podria decantar-se per un amb respatller en els contractes de futurs del bitcoin. El president de l'organisme, Gary Gensler ha apuntat en aquest sentit i els experts de Bloomberg atorguen un 75% de possibilitats que doni el seu beneplàcit a un ETF sobre futurs del bitcoin aquest mateix mes.

Noticias relacionadas

contador