bitcoin cohete portada

Els alcistes del bitcoin, els hodlers -les mans fortes del mercat- i tota la criptocomunitat de raigs làser als ulls que puja perquè la reina de les criptos arribi als 100.000 dòlars, celebra amb entusiasme el ral·li del criptoactiu que l'ha portat a conquistar els 55.000 dòlars aquest dimecres. Dijous manté aquest preu i els analistes tècnics proclamen que els 65.000 dòlars, màxims històrics, són l'objectiu a assolir.

  • 63.830,90$
  • 1,39%

Els experts més conservadors, però, situen la resistència que cal superar en un rang que va de 52.000 a 55.000 dòlars, on precisament s'ha aturat la moneda digital, tot i que podria no ser més que una pausa per respirar una mica, ja que ha depassat els màxims de setembre. "Ara ja no hi ha res fins als màxims anuals i històrics. I per sobre, els psicològics 100.000 dòlars dels quals tothom parla des de fa molts mesos", comenta José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía.

En general, tot el mercat de les monedes digitals està en verd, amb l'ethereum sobre els 3.500 dòlars i la capitalització total en 2,3 bilions de dòlars. "Els inversors haurien d'esperar que el repunt continuï mentre no es produeixi una gran correcció als mercats de renda variable, cosa que podria tenir un efecte indirecte als mercats de monedes digitals també", comenta Naeem Aslam, analista d'AvaTrade. No es pot descartar tampoc que hi hagi alguna notícia negativa que provoqui una presa de beneficis, ja que la pujada a l'octubre és del 25% (acumula a prop d'un 80% de guanys des del gener). A més, ha tornat a superar el bilió de dòlars de capitalització, per la qual cosa és més gran que Facebook.

Entre les principals causes del 'ral·li', hi ha els recents comentaris de les autoritats nord-americanes, la qual cosa demostra fins a quin punt el mercat està pendent dels passos dels EUA per regular els actius criptogràfics. La setmana passada, el president de la Reserva Federal, Jerome Powell, va assegurar que no pensa prohibir les criptodivises; aquesta setmana, ha estat el president de la Comissió del Mercat de Valors dels EUA (SEC per les sigles en anglès), que ha fet ressò d'aquests comentaris en assegurar que l'agència que presideix tampoc té autoritat per vetar-les.

A aquestes declaracions s'ha sumat un informe de Bank of America (BofA) en el qual ha donat la seva benedicció als actius digitals, les deficiències i les aplicacions descentralitzades, en què assegura que presenten "nombroses oportunitats de futur" perquè són "massa grans per seguir ignorant-los". A més, US Bank ha començat a oferir serveis de criptocustòdia per al bitcoin i avaluarà si és factible ampliar a altres monedes digitals en el futur.

ACTIVITAT DE LES BALENES

A més de l'anterior, un grup de grans compradors de bitcoins, també anomenats balenes, semblen estar darrere de la pujada de preus de dimecres, segons les dades que mostren grans operacions de bitcoins a les criptoborses durant les primeres hores de negociació als Estats Units.

Segons la companyia de dades de cadena de blocs CryptoQuant, algú o un grup de persones van comprar 1.600 milions de dòlars en bitcoins al mercat al comptat a les plataformes de compravenda, començant en Coinbase, segons explica CoinDesk, entre les 15:11 i les 15:16 hora espanyola de dimecres.

El moment de la compra es va produir poc després que els republicans nord-americans compartissin comentaris favorables sobre les criptodivises i enmig de les creixents expectatives dels mercats que els Estats Units podria aprovar aviat un fons cotitzat en el bitcoin (ETF) basat en futurs.

El consens de mercat és que tal moviment de la SEC serà el catalitzador d'un gran ral·li que portarà la creació de Satoshi Nakamoto fins a la fita d'abril i pot ser que fins als 100.000 dòlars.

Noticias relacionadas

contador