musk bailando

Les autoritats nord-americanes han alertat d'un increment de frau amb monedes digitals que ha incorregut en pèrdues milionàries per a les vícitimas. En concret, estafadors que es fan passar per Elon Musk han robat ni més ni menys que 2 milions de dòlars als consumidors dels EUA a diversos fraus amb criptodivises.

La Comissió Federal de Comerç dels EUA (FTC per les sigles en anglès) ha comptabilitzat que més de 80 milions de dòlars en estafes amb monedes digitals s'han perdut entre l'1 d'octubre i el 31 de març, a causa d'un "enorme repunt" d'aquest tipus de fraus. El valor perdut per les estafes d'inversió en criptodivises s'ha multiplicat per deu respecte al mateix període de l'any passat, segons el regulador. Durant el semestre es van denunciar més de 7.000 estafes, 12 vegades més que l'any anterior.

Els inversors van perdre una mitjana de 1.900 dòlars a causa d'aquestes activitats il·lícites, que normalment pretenien oferir als inversors consells o "secrets" per ajudar-los a comerciar amb criptodivises, segons l'FTC. El regulador va citar l'"ambient del salvatge oest" que envolta la cultura de les monedes digitals com una de les raons de l'augment de les estafes, així com un "element de misteri" que va crear un terreny fèrtil per als estafadors que es dirigien als consumidors joves que volien obtenir un rendiment ràpid.

L'informe de ' FTC s'ha fet públic coincidint amb una forta caiguda del preu de cotització del bitcoin, després que Musk twitegés la setmana passada que el fabricant de cotxes elèctrics ja no acceptaria la criptodivisa com a pagament dels seus vehicles, citant la preocupació per l'impacte mediambiental de la seva "mineria".

"Les promeses de rendiments enormes i garantits són simplement mentides", va dir el regulador, i va afegir que els estafadors havien construït sofisticats llocs web que feien semblar que la inversió fictícia en criptodivises d'un consumidor estava creixent en valor.

El regulador també ha informat que el tipus d'estafa més comú és el de suplantar personalitats com Elon Musk. A les víctimes se'ls diu que si donen una determinada quantitat de monedes digitals a una "celebritat" rebran més a canvi. Els estafadors també es fan passar per autoritats governamentals o per una possible parella sentimental, segons l'FTC.

Noticias relacionadas

contador