sam bankman fried sbf ftx 20221201140327

El Comitè Bancari del Senat dels Estats Units vol que l'amo de la malaguanyada plataforma de 'criptos' FTX, Sam Bankman-Fried, comparegui davant seu la setmana que ve en persona per parlar de la fallida, i el citarà si no compareix voluntàriament, segons va anunciar aquest dimecres.

Els senadors Sherrod Brown (demòcrata d'Ohio) i Pat Toomey (republicà de Pennsilvània), president i membre de més rang del Comitè respectivament, van escriure una carta pública a Bankman-Fried. El Comitè Bancari del Senat celebrarà una audiència el dimecres 14 de desembre, un dia després que el Comitè de Serveis Financers de la Cambra de Representants celebri la seva audiència sobre FTX.

"El col·lapse d'FTX ha causat un dany financer real als consumidors i els efectes s'han estès a altres parts de la criptoindústria. El poble nord-americà necessita respostes sobre la mala conducta de Sam Bankman-Fried a FTX", van dir els legisladors en un comunicat. "El Comitè ha sol·licitat que testifiqui a la nostra propera audiència sobre el col·lapse d'FTX, i considerarà noves mesures, si no compleix", han afegit.

D'altra banda, The New York Times va informar aquest dimecres a la nit que els fiscals federals amb seu a Manhattan estan investigant si Bankman-Fried va dirigir els preus de les criptomonedes Terra i Luna per beneficiar FTX i el seu fons de cobertura Alameda. Terra i Luna van perdre més de 50.000 milions de dòlars de valor de mercat quan es van enfonsar al maig. Això va contribuir a una caiguda general de les 'criptos' i, finalment, a la implosió d'FTX.

The New York Times va informar que la investigació es troba en les primeres etapes i forma part d'una investigació més àmplia sobre el col·lapse d'FTX i la possible apropiació indeguda de milers de milions de dòlars dels fons dels clients, que ara estan desapareguts. A més, ha confirmat una informació de Bloomberg de novembre segons la qual FTX també estava sent investigada per possible violació de la legislació nord-americana sobre blanqueig de capitals mesos abans de la seva fallida.

Noticias relacionadas

contador