bitcoin, dolar, criptomonedas, cripto
fabrikasimf on Freepik

Pocs moviments al mercat de les criptomonedes. El bitcoin (BTC) cotitza pràcticament pla i se situa a prop dels 16.900 dòlars, mentre que l'ethereum (ETH) repunta un 0,79% i s'allunya dels 1.200 dòlars.

“Com que la gana pel risc no ha millorat, el bitcoin continua cotitzant per sota dels 17.000 dòlars i a l'espera de les properes dades. Els titulars no han estat favorables darrerament, tot i que (l'efecte de) la caiguda d'FTX s'ha refredat una mica”, explica Craig Erlam, analista sènior de mercats d'Oanda, que creu que els últims moviments mostren que la criptomoneda reina “no va participar mai en el darrer rebot del risc i no hi ha gaires ganes de recuperar el temps perdut”.

Part de la relativa calma que s'està vivint al mercat dels actius digitals es pot atribuir precisament a les poques notícies relatives a la fallida d'FTX. "Quan es tracta del que és inesperat, cap notícia és una bona notícia", ha assenyalat Joe Orsini, vicepresident de la companyia de gestió d'actius digitals Eaglebrook Advisors, en una entrevista concedida a CoinDesk. Després de la fallida de BlockFi, que estava “relativament descomptada sabent que depenien del rescat d'FTX i Alameda”, i de la preocupació relativa a alguns criptoprestamistes com Genesis, el cert és que hi ha hagut poques notícies i la situació “s'ha desenvolupat lentament, sense aquesta segona onada de commoció”.

Commoció, que podria arribar si es confirmen els temors pitjors del mercat i es descobreix que l'efecte contagi d'FTX és més profund del que es pensava. "L'important per considerar és, si les notícies arriben i hi ha un contagi real, portarà a vendes forçades, liquidacions o a una pressió de venda més forta", ha indicat, alhora que assenyala que les 'criptos' fa més d'un any que cotitzen en un mercat baixista i que “és aquí on són les oportunitats a llarg termini”.

Respecte a FTX, l'última cosa que s'ha sabut és que el Senat dels Estats Units cridarà a comparèixer Sam Bankman-Fried, fundador de la malaguanyada FTX, si no declara voluntàriament davant la Cambra Alta. “El col·lapse d'FTX ha causat un dany financer real als consumidors i els efectes s'han estès a altres parts de la criptoindústria. El poble nord-americà necessita respostes sobre la mala conducta de Sam Bankman-Fried a FTX”, han assenyalat els senadors Sherrod Brown (demòcrata d'Ohio) i Pat Toomey (republicà de Pennsilvània) en un comunicat.

Per la seva banda, Changpeng Zhao, CEO i fundador de Binance, va criticar durament Bankman-Fried, a qui ha qualificat com “un dels estafadors més grans de la història” i va negar que la seva companyia causés la fallida del que va arribar a ser el segon major 'exchange' de criptomonedes del món. “Cap negoci saludable no pot ser destruït per un tuit”, va sentenciar.

A la resta del mercat, guanys destacats de gairebé el 4% a uniswap (UNI). Dogecoin (DOGE) s'enfonsa més d'un 6%, mentre que ripple (XRP), cardano (ADA), litecoin (LTC) i polygon (MATIC) cedeixen un 2%. La solana (SOL) es deixa un 1,4% i segueix sense aixecar cap.

Noticias relacionadas

contador