bitcoin caidas mercados portada
BOLSAMANIA

El mercat de les criptomonedas ha deixat notables caigudes en les últimes hores, que han negat gairebé íntegrament el ral·li de Nadal del bitcoin i moltes ‘altcoins’, que s'assenten en el vermell amb declivis que han arribat a ser del 10% en alguns tokens. La reina de les criptos es va depreciar un 7% el dimarts, mentre que aquest dimecres cedeix un 3%, posant a prova el suport dels 47.000 dòlars que ha respectat en tot moment.

  • 58.707,37$
  • 1,33%

“No veig cap notícia darrere d'aquest moviment, i sospito que la quadratura de comptes de cap d'any en condicions de mercat escasses va exagerar el rang”, indica Jeffrey Halley, analista d'Oanda. “No hi ha res que suggereixi que els recents 45.000 a 52.000 dòlars del bitcoin estiguin amenaçats”, comenta, i “només un tancament diari per damunt o per sota d'aquests nivells suggereix que un nou moviment direccional està en joc”.

No obstant això, altres experts mostren la seva preocupació pel fet que el bitcoin hagi fracassat per sobre dels 50.000 dòlars “perquè això mostra feblesa en l'actual tendència alcista”, assenyala Naeem Aslam, cap d'anàlisi de Avatrade. “Si el preu continua cotitzant per sota d'aquesta marca, és probable que tornem a visitar el nivell de preus de 40.000 dòlars”, apunta. Halley, per part seva, afegeix que “només un tancament setmanal per sota d'aquest preu farà pensar que hi ha espai per a una altra important correcció a la baixa”.

En els preus actuals, el 'drawdown' o correcció des de l'últim màxim és del 35%, la qual cosa no està res malament. “No obstant això aquest tipus de correccions és el pa el nostre de cada dia en el bitcoin”, comenta José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía.

“En termes de mitjà termini l'estructura alcista continua intacta i això és així perquè avui dia els mínims i màxims creixents se succeeixen una vegada i una altra, i així no es construeix una tendència baixista”, explica ja que “figura de tornada de l'actual fase correctiva no tenim avui dia”. Explica que tenim un important suport en els mínims de desembre (45.415 dòlars del futur) i per dalt tenim una important resistència en els 52.200 dòlars. Aquí s'ha frenat, al tick, el futur en un parell d'ocasions: són els màxims de la sessió del 7 de desembre i els d'aquest dilluns.

“Si des d'aquí fos capaç de recuperar posicions i batre aquesta zona de control, llavors quedaria confirmada una petita figura de tornada d'implicacions alcistes, amb un primer objectiu de pujada en els aprox. 60.000 dòlars”, sentència l'expert.

Noticias relacionadas

contador