primer plano bitcoin portada

El bitcoin ha deixat pujades fins a un màxim d'una setmana per sobre dels 47.300 dòlars aquest dimecres, preu no vist des del passat 9 de setembre, quan la reina de les 'criptos' va patir una correcció de més del 15% després de la seva oficialitat com a moneda de curs legal a El Salvador.

  • 64.127,08$
  • 1,15%

L'auge de la creació de Satoshi Nakamoto és al voltant del 4% i s'ha vist replicat en altres 'altcoins' com ethereum, que ha pujat fins gairebé als 3.400 dòlars, o binance coin. Aquestes compres han coincidit amb la correcció del 15% en el token SOL de la xarxa Solana, que s'ha vist llastrat per una apagada en aquesta cadena de blocs, a causa d'un sobtat i inusual augment de les transaccions, que els desenvolupadors no han aconseguit revertir encara.

Des del punt de vista de l'anàlisi tècnica, el rebot del bitcoin s'emmarca en un moviment de consolidació entre 45.000 i 50.000 dòlars, que presenta el potencial de prolongar-se en el temps, segons Edward Moya analista d'Oanda. No obstant això, l'expert avisa que la moneda digital no està fora de perill de perforar els 44.000 dòlars, cosa que precipitaria noves caigudes cap a l'àrea dels 41.000-41.500 dòlars, indica per la seva banda José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía.

En qualsevol cas, hi ha senyals que envien missatges poc favorables. Segons recull Forbes, la caiguda de la setmana passada va eliminar uns 300.000 milions de dòlars del mercat combinat de bitcoins i monedes digitals, que actualment ronda als 2,1 bilions de dòlars.

Ara, les dades han revelat que les reserves en els criptobròkers de bitcoins, és a dir, la quantitat de bitcoins en Coinbase, Binance i altres plataformes similars, ha caigut a un nivell inferior al de novembre de l'any passat, quan el preu de la moneda va començar el seu enorme ral·li alcista que va arribar a un màxim de gairebé els 65.000 dòlars a l'abril.

Aquesta dada es contraposa amb l'activitat de les anomenades 'balenes', cosa que ha repuntat. El volum de transaccions amb import superior a 10 milions de dòlars ha augmentat considerablement durant el cap de setmana indicant moviments profunds de mercat, expliquen els analistes de Belobaba Fund.

Tot i això, en un comentari per a Bolsamanía, els experts del fons especialitzat en monedes digitals i tokens DeFi, aclareixen que "aquests moviments estan sent entre wallets privades en la seva gran majoria". "No es veu un augment de flux de capital cap a les plataformes d'intercanvi, que sempre és un primer pas per veure grans moviments, cosa que ens fa pensar que encara no estem ni en el moment ni en la disposició necessària per veure un nou bull-run".

Noticias relacionadas

contador