solana

Apagada a les xarxes de Solana i Arbitrum One aquest dimarts, que encara no s'ha aconseguit solucionar en la cadena de blocs del testimoni SOL que la setmana passada va aconseguir una fita històrica en 210 dòlars, per les immenses expectatives dipositades en aquesta cadena de blocs i en els seus aplicacions. Segons informen mitjans especialitzats, els validadors de Solana estan preparant una nova versió després que la xarxa s'hagi caigut per un sobtat augment del volum de transaccions, mentre que Ethereum ha evitat un atac maliciós.

El servei de Solana no s'ha pogut restablir després d'aproximadament 12 hores d'inactivitat, de manera que "la comunitat de validadors va triar coordinar a reiniciar la xarxa" i està preparant una "nova versió" que posarà de nou en marxa la cadena de blocs d'alta velocitat, segons un tuit publicat per la Solana Foundation a través del compte Solana Status.

La confiança dels inversors s'ha vist llastada per aquest fet, del qual la mateixa Solana Foundation va avisar en una sèrie de publicacions en Twitter, i el token SOL va patir pèrdues immediates fins al nivell de 145 dòlars, des d'on ha remuntat marginalment fins al voltant de 167 dòlars.

Segons declaracions públiques dels desenvolupadors de la cadena de blocs, la fallida en el servei es va produir per una sobreactivitat inusual a la xarxa. El 14 de setembre a les 12:38 GMT, el compte Solana Status va anunciar que la beta de la xarxa principal de Solana havia patit una inestabilitat intermitent durant un període de 45 minuts, segons recull CoinTelegraph.

Sis hores després d'anunciar l'incident, Solana Status va explicar que un gran augment de la càrrega de transaccions, fins a les 400.000 per segon, havia desbordat la xarxa fins a crear una denegació de servei i fer que la cadena de blocs comencés a bifurcar.

Com que els enginyers de Solana no van poder estabilitzar la xarxa, la seva comunitat de validadors va optar per coordinar un reinici. La comunitat de Solana està preparant una nova versió, i s'espera que aviat se'n publiqui més informació.

El token de la cadena de blocs Solana ha crescut un 8.600% el 2021 i presenta un gran potencial per portar a la vida pràctica les aplicacions en la cadena de blocs. En concret, la setmana passada, els productes d'inversió de SOL s'han catapultat fins al 86,6% del total d'entrades setmanals d'aquest tipus d'inversions en criptografia.

PROBLEMES EN ARBITRUM I ETHEREUM

També explica CoinTelegraph que la xarxa de rollups de capa dos d'Ethereum, Arbitrum One, ha informat que el seu seqüenciador havia estat fora de servei durant aproximadament 45 minuts.

Si bé Arbitrum One va emfatitzar que els fons dels usuaris "mai van estar en risc", no es van poder enviar noves transaccions durant aquest període. Offchain Labs, l'equip que construeix Arbitrum One, també va destacar que la seva xarxa encara està en fase beta i va advertir que "és possible que es produeixin més talls en aquests primers dies".

A més de l'anterior, una entitat desconeguda també va intentar sense èxit atacar Ethereum. Segons informacions publicades a Twitter, només un petit nombre de nodes de Nethermind van ser enganyats per canviar a la cadena invàlida, amb tots els altres clients havent "rebutjat la cadena lateral llarga com invàlida".

Noticias relacionadas

contador