ep logos de facebook y su matriz meta impulsora del metaverso
XTB

L'Associació Diem, el projecte de moneda estable que Meta (coneguda anteriorment com a Facebook) havia posat en marxa, es pot veure "abandonat", ja que l'associació està contemplant la possibilitat de vendre la seva propietat intel·lectual i altres actius, segons informa Decrypt.

L'associació està dirigida per Facebook i més empreses financeres, inversors de capital risc i organitzacions d'ajuda.

Aquesta venda, que encara no ha estat confirmada per Diem o Facebook, probablement significaria la fi de les ambicions de criptomoneda de Facebook, almenys a curt termini.

La construcció d'aquesta moneda anunciada el 2019 significava que, en lloc de reflectir el valor del dòlar nord-americà, es podria convertir en la seva pròpia moneda global, gestionada per l'Associació Libra (antic nom de l'Associació Diem).

Això no va ser ben rebut pels reguladors nord-americans que, en pocs mesos, amb la pressió que van exercir i amb l'ajuda dels legisladors, membres destacats de l'Associació Libra van abandonar el projecte. En un sol dia d'aquell any, eBay, Stripe, MasterCard i Visa van renunciar com a membres fundadors, seguint l'exemple de PayPal a la setmana anterior. Facebook va ser l'únic que s'hi va mantenir, va canviar el nom del projecte pel de Diem i va reduir les ambicions d'un rival del dòlar a una moneda estable basada en el dòlar. Tot i que s'havia assegurat inicialment que el criptobanc Silvergate emetés la moneda, la Reserva Federal tampoc no ho va permetre.

Després d'aquestes anades i vingudes es contempla aquesta possibilitat de venda “com a forma de tornar el capital als seus membres inversors”.

contador