musk twitter debacle portada

El shiba inu (SHIB) i el dogecoin (DOGE), les dues majors "monedes meme" del mercat de les criptomonedes, moderen aquest dimecres els seus avenços de dimarts, a la calor de les noves declaracions del fundador de Tesla i Space X, Elon Musk. El DOGE, que va arribar a pujar un 13% ahir, cedeix al voltant d'un 1% a les últimes 24 hores, mentre que el SHIB avança al voltant del 6%. Els dos criptovalors acumulen guanys de més del 20% en l'última setmana, en plena contracció del mercat de les criptos.

El moviment de dimarts es va originar després dels comentaris de Musk al Fòrum Econòmic de Qatar a Doha, en què va reiterar el seu suport al DOGE. De fet, el criptomeme original ha reconquerit el desè lloc en capitalització de mercat, amb una mica més de 8.000 milions de dòlars.

Ambdues criptomonedes són molt volàtils i l'acció del preu acostuma a tenir relació amb Musk, que té el costum d'impulsar el dogecoin amb els seus tweets i comentaris. Musk va redoblar el seu suport al DOGE en una entrevista amb Bloomberg.

"Tinc la intenció de donar suport personalment al dogecoin, perquè conec moltes persones que no són tan riques que m'han animat a comprar i donar suport al dogecoin, així que estic responent a aquestes persones", va dir. L'empresari multimilionari també va dir que els seus propis treballadors li havien demanat que recolzés la criptomoneda. "M'han demanat que recolzi el dogecoin, així que ho estic fent", va dir Musk.

Musk, que afronta una demanda per 258.000 milions de dòlars per presumpta estafa piramidal, precisament amb el DOGE, va declarar que el dogecoin podria ser un rival del bitcoin i utilitzar-se per als pagaments, i els desenvolupadors estan treballant actualment per fer-ho realitat.

SHIB va irrompre a l'escena el 2021 com un "experiment de construcció d'una comunitat espontània descentralitzada". SHIB és un criptovalor basat en Ethereum que també es basa en el mateix meme shiba inu que el dogecoin. I igual que DOGE, el criptovalor ha esdevingut un actiu altament especulatiu que ha generat grans guanys per als seus primers inversors.

Noticias relacionadas

contador