dl elon musk the summit 2013
Heisenberg Media via https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/deed.en

Elon Musk, SpaceX i Tesla Inc. s'enfronten a una demanda de 258.000 milions de dòlars per haver defraudat suposadament els inversors en un “esquema piramidal” de dogecoin.

Segons Fortune, un home anomenat Keith Johnson va presentar la demanda a Manhattan, Nova York, en nom de diversos altres que van perdre diners invertint en el dogecoin des d'abril de 2019. Afirma que va ser "defraudat per l'esquema de cripto piràmide dogecoin dels acusats" i que Musk "afirma falsament i enganyosa que el dogecoin és una inversió legítima quan no té cap valor".

Johnson sol·licita ara 86.000 milions de dòlars en danys i perjudicis, a més d'una triple indemnització per valor de 172.000 milions de dòlars, juntament amb una ordre judicial que prohibeixi a Musk, SpaceX i Tesla Inc. la promoció de dogecoin i que declari que el comerç de dogecoin es considera un joc d'atzar segons les lleis de Nova York i els Estats Units.

Johnson, que a la seva demanda ha fet referència als comentaris de Warren Buffett, Bill Gates i altres que qüestionen el valor de la criptodivisa, ha demanat que la seva moció sigui classificada com una demanda col·lectiva. Va dir que la demanda es presenta en nom dels que han patit pèrdues en invertir en el dogecoin des del 2019.

El demandant va esmentar en la seva demanda que la venda de dogecoin va començar al voltant del moment en què Elon Musk va ser amfitrió de Saturday Night Live i, interpretant un expert financer fictici en un segment de Weekend Update, va anomenar el dogecoin "un tripijoc". El dogecoin, que es va crear originalment com una criptomoneda divertida destinada només a inversors desenfadats i classificada en memecoins, va guanyar una enorme popularitat després del suport de Musk.

Un advocat de Johnson no va respondre immediatament a les sol·licituds de comentaris sobre quines proves específiques té o espera tenir el client que demostrin que el dogecoin no té valor i que els acusats van dirigir una estafa piramidal.

Noticias relacionadas

contador