elon musk veut mettre fin a l accord imposant a tesla de superviser ses tweets 20220618104716

Elon Musk, CEO de Tesla i Space X, autoproclamat pare del dogecoin (DOGE), ha declarat el seu suport infrangible a la criptodivisa meme líder, malgrat les brutals caigudes del mercat de les últimes jornades i després d'haver estat demandat per 258.000 milions de dòlars per estafa piramidal, precisament amb el dogecoin.

El CEO de Tesla ha publicat a Twitter avui mateix: "Seguiré recolzant el dogecoin". També ha revelat en resposta a un usuari que segueix comprant la memecoin.

Com és habitual, DOGE va reaccionar al tuit del multimilionari, i el preu es va disparar un 11%, passant dels 0,052 dòlars als 0,058 dòlars, malgrat el mercat baixista.

La declaració de Musk que segueix recolzant el dogecoin es produeix uns dies després que un inversor nord-americà presentés una demanda de 258.000 milions de dòlars contra ell i dues de les seves empreses, Tesla i SpaceX, per la suposada promoció de DOGE i la manipulació del preu de la criptodivisa.

Com es va informar, el demandant, Keith Johnson, va descriure el dogecoin com un "esquema piramidal" i va al·legar que Musk i les seves empreses ho van promoure deliberadament com una inversió legítima.

El demandant va argumentar que el suport del multimilionari al dogecoin va portar moltes persones a invertir en la criptodivisa, que actualment ha baixat més del 90% des del seu màxim històric del 2021 dels 0,73 dòlars.

Johnson sol·licita al multimilionari 86.000 milions de dòlars per danys i perjudicis i 172.000 milions de dòlars per les pèrdues patides per les operacions de DOGE des del 2019. També vol que Musk deixi de promocionar o recolzar la criptodivisa.

Encara que Elon Musk no va estar totalment actiu a l'espai de les criptomonedes fins al 2021, el seu primer tuit sobre el dogecoin va ser a l'abril de 2019, quan va compartir un meme d'un gos amb la llegenda "el dogecoin rulz."

El 2021, el CEO de Tesla es va convertir en un dels majors influenciadors de les criptos. Des de llavors, quan el multimilionari parla, els criptoinversors escolten, i els preus es disparen o es desplomen, depenent de la tendència alcista dels seus tuits.

Per exemple, quan Musk va afegir el bitcoin a la seva biografia de Twitter el gener del 2021, la criptodivisa líder va guanyar un 15%. De la mateixa manera, milions van ser eliminats del mercat de criptomonedes quan va anunciar que Tesla deixaria d'acceptar pagaments de BTC a causa de les preocupacions ambientals el maig d'aquell mateix any.

Després de queixar-se dels impactes ambientals de bitcoin, Elon Musk es va convertir en un àvid defensor del dogecoin. Va començar a tuitejar sobre la memecoin, i els preus tendeixen a reaccionar en conseqüència. Al mes passat, el multimilionari va anunciar que els usuaris podrien comprar productes de Tesla utilitzant DOGE i que SpaceX ho faria aviat. El dogecoin va pujar un 15% minuts després de l'anunci.

Noticias relacionadas

contador