le bitcoin s envole vers 60 000 dollars 20210520100424

El mercat de les criptodivises no ha acabat d'encaixar les notícies que El Salvador planeja impulsar un projecte de llei, perquè el bitcoin sigui considerada com una moneda de curs legal. El preu de la major moneda digital per capitalització, es manté sense gaires canvis en el rang que ha estat dibuixant durant els últims dies, entre 36.000 i 38.000 dòlars, mentre les 'altcoins' deixen marginals pujades d'entre l'1% i el 3%, amb l'ethereum al voltant de 2.800 dòlars. El valor total és d'1,6 bilions.

Durant una presentació en la conferència que s'ha desenvolupat a Miami, Bitcoin 2021, de Jack Mallers, CEO de Zap -desenvolupadors d'una aplicació de cartera de la xarxa Lightning de baix perfil anomenada Strike- aquest va mostrar un breu vídeo del president salvadorenc Nayib Bukele on el líder de l'104ª economia mundial va anunciar la històrica legislació. Strike té actualment una qualificació de 3,2 de 5 estrelles a la botiga Google Play.

"La setmana que ve enviaré a Congrés un projecte de llei que converteix el bitcoin en diner legal", va dir Bukele al vídeo.

Bukele, que ha estat qualificat d'home fort i autòcrata, va consolidar el seu poder al mes passat acomiadant cinc jutges i el fiscal general del país. En un recent fil de Reddit, un usuari que s'ha identificat com salvadorenc ha assenyalat que la mesura serà popular tant per al partit supermajoritari d'Bukele com per a la població en general, recull CoinTelegraph.

La mesura ha estat llargament esperada en els cercles del bitcoin, on s'especula que els estats començaran a realitzar transaccions i mantindran el major actiu digital del món com a part de les reserves del tresor. El sentiment en la criptocomunitat és que el pas fet per la regió d'Amèrica Central serà la primera de molts països que començaran a comptar amb la cripto de Satoshi Nakamoto com a part de les seves reserves.

No obstant això, el mercat no ha reaccionat com es podria esperar davant un similar avanç, ja que la naturalesa exacta de l'anunci no està clara i desperta grans recels. Tot i que no ha servit de catalitzador de noves compres, Bukele va assenyalar en un recent tuit que la nova política pot ser un important impuls per a molts salvadorencs, especialment per al més del 70% de la població que no té un compte bancari, independentment dels tecnicismes d'implementació:

"La inclusió financera no és només un imperatiu moral, sinó també una forma de fer créixer l'economia del país, proporcionant accés al crèdit, a l'estalvi, a la inversió i a les transaccions segures", ha dit.

contador